Volfzburg bi da Realu otme “novog Raula”!

Gol je svaki put kad šutne! Madriđani žele saradnju, ali ne bi da sebi dozvole da ostanu kratkih rukava ako se Borha Majoral zaista pokaže kao vanserijski potencijal.

Fudbal 14.07.2016 | 08:30
Volfzburg bi da Realu otme “novog Raula”!
Najteži zadatak koji jedan tinejdžer može da ima. Da se probije do prvog tima Reala i tu i ostane. Mnogi su zagrebali na vrata prvog tima, samo retki uspeli da i ostave dublji trag u Kraljevskom klubu. U Madridu se nadaju da bi Borha Majoral mogao da bude taj koji će Realu vratiti ikonu kakve su bili Raul, Guti, Iker Kasiljas…

Problem je, međutim, što Real baš nije idealna sredina za tinejdžere da sakupljaju minute. Pozajmica se nameće kao logičan izbor, ali Madriđani bi ovaj put klub u kome postoji pritisak. Klub u kome se igra ozbiljan fudbal. Ni manje ni više nego Volfzburg!

Mediji na Pirinejima tako pišu da je Real već ugovorio jednogodišnju pozajmicu 19-godišnjeg napadača, ali sportski direktor Volfzburga Klaus Alofs demantuje u izjavi zaKiker. Mada priznaje da je reč o izuzetnom potencijalu i da su pregovori u toku. Nemački mediji pišu da je kamen spoticanja u tome što Real ne želi da Volfzburgu ostavi ni mogućnost da po isteku jednogodišnje pozajmice otkupi Majoralov ugovor. Vukovi baš na tome insistiraju. Pa nek Madriđani i zadrže opciju da kasnije otkupe ugovor nazad, kao što su to učinili u slučaju Alvara Morate i Juventusa ili još ranije Danija Karvahala i Bajera iz Leverkuzena. Zašto bi inače Volfzburg razigravao Realovog igrača?

Sve to samo govori o kakvom se potencijalu radi. Majoral je prošle sezone u 29 utakmica za drugi tim Reala u trećoj ligi Španije postigao 15 golova. U Ligi šampiona za mlade bio je za koplje ispred konkurencije - osam golova na sedam mečeva. Još mu jeRafa Benitez dao šansu da debituje za prvu ekipu, kasnije ga je nekoliko puta na teren poslao i Zinedin Zidan, koji je za Majorala rekao da je tip napadača koji "da gol svaki put kad šutne".

Problem je samo što Majorala izdaje strpljenje. Samo šest ligaških utakmica u sezoni malo je za igrača koji pre svega mora da - igra.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar