Nema zahtjeva za referendum

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je danas da ova institucija još nije zaprimila zahtjev za održavanje posebne sjednice o referendumu o Danu Republike.

Republika Srpska 11.07.2016 | 15:10
Nema zahtjeva za referendum
"Republika Srpska ima problem u rješavanju pitanja Dana Republike. Dobro bi bilo da pozicija i opozicija nađu zajedničko rješenje i o ovom pitanju", rekao je novinarima Čubrilović.

On je podsjetio da je 9. januar rođendan Republike Srpske i da su sve političke opcije u Srpskoj saglasne da se ovaj dan mora i dalje obilježavati.

"Da li će biti referenduma o ovom pitanju prije ili poslije lokalnih izbora, rješenje će biti pronađeno u narednih nekoliko dana", dodao je Čubrilović.

Govoreći o popisu stanovništva, Čubrilović je ponovio da je stav svih političkih partija iz Republike Srpske da mora biti donesen zakon o popisu da bi bili objavljeni rezultati popisa u Srpskoj.

Komentarišuću današnju komemoraciju u Potočarima, Čubrilović je rekao da su poslate poruke Bošnjaka da nije poželjno prisustvo srpskih predstavnika.

Izvor: Srna

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Karadoz

11.07.2016 13:19

Molim vas raspisite ga vec jednom pa da normalno zivimo

ODGOVORITE
Name

re

11.07.2016 14:28

Ma neka jih nije interesantno bez referenduma