Intervju - Mažić: Žao nam je, vjerovali smo u finale!

Najbolji srpski sudija Milorad Mažić rekao je da mu je žao što nije delegiran za veliko finale Evropskog prvenstva u Francuskoj.

Fudbal 10.07.2016 | 16:30
Intervju - Mažić: Žao nam je, vjerovali smo u finale!
Srpska sudijska ekipa bila je u najužem izboru za najveću fudbalsku utakmicu ove godine, ali je UEFA odlučila da pravdu deli Mark Klatenburg.

Mažić se posle briljantnog učinka u mečevima Švedska – Republika Irska, Španija – Turska i Mađarska – Belgija, našao se u krugu odabranih da zajedno sa svojim pomoćnicima, Milovanom Ristićem i Daliborom Đurđevićem, odnosno dodatnim pomoćnim sudijama Nenadom Đokićem i Danilom Grujićem.

Međutim, Englez je dobio poverenje Svetske fudbalske unije i postao prvi čovek iz te zemlje i tadašnjek Kuva evropskih nacija u Španiji, koji sudi veliko finale.

“Svaki od tri tima koji se našao u najužem izboru imao je želje i kalkulacije pred polufinalne duele i na tom talasu smo prihvatili činjenicu da srpske zastave neće biti u finalu. Da li nam je žao, jeste, ali moram biti do kraja iskren i reći da je velika stvar što smo ostali gotovo do poslednjeg dana takmičenja, među tri kandidata za suđenje finalnog meča”, ističe Milorad Mažić.

Sudijska komisija UEFA i na ovaj način samo je potvrdila da je Evropa videla sjajan sudijski tim iz Srbije.

“Obavili smo razgovore sa pojedinim članovima Sudijske komisije UEFA i saopšteno nam je da smo kvalitetno obavljenim poslom zaslužili da se nađemo u konkurenciji za poslednji meč na šampionatu. Verovao sam u takav epilog jer sam imao odličnu saradnju sa kolegama. Na fizičkom i psihološkom planu bili smo spremni za jako takmičenje“.

U zemlji su mnogi “navijali“ za Mažića i njegov tim, kao neku vrstu satisfakcije što u Francuskoj nije bilo najboljeg nacionalnog tima.

“Dobro je što je srpski fudbal bio prisutan u Francuskoj, pa bilo to i kroz suđenje. Ukoliko smo uspeli da doprinesemo boljoj opštoj slici srpskog fudbala u Evropi, uradili smo veliki posao. A ja sam ubeđen da će reprezentacija sa selektorom Slavoljubom Muslinom, u predstojećim kvalifikacijama za SP u Rusiji, uspeti da vrati Srbiju među fudbalski krem“.

Kada se govori o suđenju na EP utisak je da odavno nije bilo bolje, praktično da nije bilo selektora koji bi se žalio na arbitražu.

“UEFA je angažovala dvojicu analizatora u želji da arbitraža bude još bolja. Nijedan potez nije bio suvišan, ni prepušten improvizaciji. Svaka slučajnost je bila isključena“.

Uz čestitke za sve ostvareno ostaje nada da će Milorad Mažić i njegov tim zaslužiti poverenje UEFA za neko novo, buduće finale. A za Srbiju oni su već sada njen ponos.

“U razgovoru sa porodicom i prijateljima osetio sam deo atmosfere i drago mi je zbog pažnje i podrške srpske javnosti. Potrudili smo se da na dostojan način predstavljamo državu Srbiju i srpski fudbal. Posle svega, ranije SP u Brazilu, sada EP u Francuskoj, velikog broja evropskih klupskih utakmica, postoje planovi za budućnost, jer čovek bez plana ne zna gde će stići, ni šta mu valja činiti. Nova sezona, novi izazovi, a nadam se da ćemo u budućnosti dostići većinu stvari koje su nam u prethodnim izmicale u poslednji čas“, zaključio je Milorad Mažić.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar