EURO - Santoš: U nedelju uveče ulazimo u istoriju!

Selektor Portugala Fernando Santoš uveren je da će njegovi fudbaleri u finalu Evropskog prvenstva protiv Francuske ispisati nove stranice istorije.

Fudbal 10.07.2016 | 15:30
EURO - Santoš: U nedelju uveče ulazimo u istoriju!
"Ovo je prvo finale između Portugala i Francuske i ja sam uveren da će Portugal ući u istoriju. Želim da Francuzi nastave s pričom da je Portugal pobedio, iako to nije zaslužio, a mi da odšetamo s trofejom u rukama. Moja ekipa je od početka puna samopouzdanja", rekao je Santoš.

Portugal je u polufinalu Evropskog prvenstva pobedio Vels s 2:0, a Francuska je istim rezultatom pobedila Nemačku, pa ih u Sen Deniju očekuje finalni meč.

"Francuska je pokazala kvalitet protiv Nemačke. Oni pošutuju svakog rivala, ali su svakog pobedili u svom stilu. Ne mislim da će imati isti plan igre sutra protiv nas. Mislim da će biti agresivni i da će pokušati da nas dovedu pod pritisak", dodao je selektor Portugala.

Santoš je potom nahvalio svoj tim i dodao da njegovi fudbalri moraju da pronadju strategiju kako sutra da pobede.

"Moja ekipa je mešavina mladosti i iskustva. Naša mladost će nam dati nepoštovanje i to kada pomešamo s iskustvom koje imamo i koje je naviknuto na pobede bi trebalo da donese rezultat. Mislim da imamo sve što nam je potrebno da nastavimo ono što radimo", rekao jeSantoš.

Finale Evropskog prvenstva izmedju Portugala i Francuske igraće se u nedelju od 21h na stadionu "Francuska" u Sen Deniju.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar