Bivši selektor Rusije "otvorio" dušu...!

Mi smo kao alkoholičar, priznali smo sebi da smo sr...! Rusi su se pomirili sa krahom na EURO 2016, a sada već bivši selektor Leonid Slucki ogolio je istinu o fudbalskoj reprezentaciji.

Fudbal 10.07.2016 | 18:30
Bivši selektor Rusije "otvorio" dušu...!
"Zbornaja" je bila zakucana za dno grupe B, sa samo jednim bodom i gol razlikom 2:6.

"Svi mi koji smo bili tamo, bili smo svesni nivoa. U noći posle poraza od Velsa sa 3:0, do devet ujutro smo bili na sastanku igrači i ja. Svi smo u glas izgovorili 'da smo sr..'. To je realnost koju moramo da prihvatimo kao prelomnu tačku. Kao kod alkoholičara, moramo prvo sebi da priznamo da smo alkoholičar, jer je to najosnovnije za lečenje. Kao u američkim filmovima kada neko kaže, 'ja sam Mark i ja sam alkoholičar'. To zvuči trivijalno i banalno, ali je najteže prozboriti", rekao je za Sports.ru Slucki, koji je naveo da nije imao dovoljno vremena da spremi tim.

"Kada se tim okupio, bilo je jasno da imamo malo vremena. Tačno sedam dana. Mi nemamo superzvezdu, a neophodne su tri stvari - taktika, fizička sprema i karakter. Nisu svi bili spremni za visok intenzitet rada, a kada je jedna grupa igrača počela da odustaje, bilo je jasno da će sistem igre iz kvalifikacija potpuno podbaciti", rekao je Slucki u opširnom intervjuu, koji će otvoriti mnogo prostora za razmišljanje u Fudbalskom savezu.

Rusi će biti domaćini Mundijala 2016. i najmanje što im je potrebno jesu bezvoljna igra i novi strah od debakla.

Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar