Veličanstveni vatromet i Eli Goulding za zvaničan početak Egzita

Veličanstveni vatromet i odličan nastup Eli Goulding obeležili su prvo veče Egzit festivala 2016. i pokrenuli magiju koja će naredna tri dana zračiti sa zidina Petrovaradinske tvrđave.

Zabava 08.07.2016 | 09:04
Veličanstveni vatromet i Eli Goulding za zvaničan početak Egzita
Kao i svake godine, ova vizuelna poslastica izazvala je oduševljene prisutnih, a neposredno nakon što je završen iskričavi šou na nebu, na scenu je stupila Eli Goulding, zvezda festivala.

Jedna od najtraženijih zvezda današnjice, Eli Goulding pozdravila je Egzit i Mejn stejdž tačno u ponoć. Gromoglasni vrisak joj je bio otpozdrav, a Eli je nastup počela sa hitovima.

Pozitivna energija brojnih posetilaca koji su došli sa svih krajeva sveta doprinela je da nastup i inače fantastične Eli Goulding bude spektakularan. Britanska pop zvezda oprostila se od festivalske publike pesmom "Love me like you do", koja je ujedno i njen najveći hit.

Ranije je gromoglasan vrisak dočekao je grupu "Bastille" i njihovu pesmu sa istoimenog albuma "Bad blood", a oduševljenje publike dostiglo je vrhunac kada se frontmen benda obratio egzitašima na srpskom jeziku.

- Ćao svima - obratio se pevač benda "Bastille" na srpskom i zapevao.

"Bastille" su nastavili da nizu hitove na Mejn stejdzu.

"Jel to to moja omiljena pesma?" začulo se u publici kada je frontmen grupe zapevao njihov najveci hit "Things we lost in fire". Ujedno ceo stejz počeo je da odzvanja svaki put kada bi se ti stihovi začuli. Svi su pevali kao jedan, a mobilni telefoni podignuti u vazduh su ovekovečili ovaj trenutak.

Sa odlicčom obradom pesme "Scrub" momci iz benda "Bastille" su oduševili egzitaše kojima su se zahvalili za sjajnu svirku na srpskom jeziku. Kada je ponovo zapevao pesmu "Bad blood" pevač se spustio do publike što je izazvalo histeriju.

"Rithm of the night" je pesma sa kojom Bastille lagano svoj nastup privode kraju a u ponoć se očekuje Eli Golding i spektakulrni vatromet.

Alternativni rok bend "Repetitor" nastupio je drugi na Mejn stejdžu, odmah nakon benda "Road Kill Soda" i nastavili tamo gde su američki rokeri stali - samo jako.

Repetitor praši svoje hitove "Biću bolji", "Ogledalo", "U pravom trenutku", "Beskraj"...

Američki rok bend "Road Kill Soda" otvorio je nastup na Mejn stejdžu jakim gitarskim rifovima a publika se koja se okupila na prvi večerašnji nastup na glavnoj bini uživala je u pesmi "Made of stone".

Iako je za prave "egzitaše" još rano, publika se lagano okuplja oko glavne bine. Američki rok bend poželeo je Egzitu dobar dan i nastavili svirku u žestokom ritmu.

Momci nastavljaju u istom ritmu, dok moćni pevačev vokal razbija još uvek delimično miran Petrovaradin, a "Road Kill Soda" nastaviće sa žestokom svirkom, sve do 21 sat, kad se očekuje domaći bend "Repetitor". Američki bend "Road Kill Soda" završili su svoj nastup - selfijem.

- Ljudi, bili ste sjajni, možemo li da se slikamo s vama - rekli su na kraju momci iz benda.
Spektakl su upotpunili odlični nastupi "Nova Heart", "Gooral", "Urban & 4", "ZAA" i "Obojenog programa" na Fjužn stejdžu, te već po tradiciji dobra atmosfera na Dens areni gde su zvezde večeri bili Dimitri Vegas & Like Mike i James Zabiela.

Kapije Egzit festivala otvorene su tačno u sedam sati, a obezbeđenje u velikom broju pretresa posetioce koji su pohrlili na  Petrovaradinsku tvrđavu.

Malo pre sedam vršene su poslednje pripreme za otvaranje kapija kroz koje će već prvog dana proći na hiljade posetilaca. Mere bezbednosti su podignute na najviši nivo, a tvrđava je podvrgnuta poslednjim "estetkim zahvatima" za prvu noć Egzita.

Blic
foto: internet

Komentari / 0

Ostavite komentar