Kolinda raspisuje izbore tek 1. avgusta?

Hrvatski sabor biće raspušten 15. jula, a odluka predsednice Kolinde Grabar Kitarović o raspisivanju izbora stupiće na snagu najverovatnije tek 1. avgusta.

Region 07.07.2016 | 11:03
Kolinda raspisuje izbore tek 1. avgusta?
A kako su saopštili iz njenog kabineta razlog tome je želja predsednice Grabar Kiatrović da se predizborna kampanja ne poklopi s obeležavanjem godišnjice Oluje i sinjskom Alkom, kao i godišnjim odmorima, preneli su hrvatski mediji.

U najuticajnijem opozicionom SDP-u prevladava, međutim, mišljenje da predsednica ide na ruku HDZ-u.

" Prvo je bez ikakvog pravog razloga odlučila da će izbori biti tek 11. septembra, čime je išla na ruku HDZ-u koji se nalazi u dubokoj krizi. Sad će im još i olakšati izborne pripreme, čekajući s raspisivanjem izbora dok ne izaberu predsednika. To zaista nema smisla", rekao je neimenovani član SDP-ovog Predsedništva, piše riječki Novi list.

Sagvornika lista je, kako se navodi, svestan da je njegova stranka u ovom slučaju nemoćna jer predsednica je autonomna pri odlučivanju.

Kod svih dosadašnjih parlamentarnih izbora, rok za predaju kandidatskih lista uvek je počeo teći od dana nakon odluke o raspisivanju izbora.

(Agencije)
(Foto: Tanjug)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Djecko

07.07.2016 09:07

Meni je svejedno ali ovu Kolindu treba opaliti

ODGOVORITE
Name

yugosloven

07.07.2016 10:10

KUPI VIAGRU

ODGOVORITE
Name

Top

07.07.2016 12:20

Koje izbore? Je l' ove u HDZ?

ODGOVORITE