Kvalifikacije za Rio: Kanada i Grčka sa 1. mjesta do polufinala!

Košarkaši Kanade obezbedili su prvo mesto u Grupi A, a Novi Zeland mesto u polufinalu iz Grupe B na kvalifikacionom turniru za Olmpijske igre u Manili. Košarkaši Grčke pobedili su Meksiko 86:70 u Torinu i obezbedili prvo mesto u A grupi pred polufinale kvalifikacija za Olimpijske igre.

Košarka 07.07.2016 | 10:15
Kvalifikacije za Rio: Kanada i Grčka sa 1. mjesta do polufinala!
Kanada je nakon impresivne predstave proti Turske jedva savladala Senegal 58:55, nakon što su Afrikanci promašili dva šuta za izjednačenje u poslednjih 20 sekundi.

S druge strane, Novi Zeland je dobio domaćina Filipine 89:80, pa će se sa Francuskom boriti za prvo mesto u grupi.

Najefikasniji u pobedi Kanade opet je bio Kori Džozef sa 13 poena, dok je Melvin Edžim dodao 11 poena uz 8 skokova. Senegalce je predvodio Moris Ndur sa 16 poena i 10 uhvaćenih lopti.

Novi Zeland je predvodio Taj Džek Vebster sa 25 poena i 11 skokova, dok Filipinima nije pomoglo 30 poena i 7 uhvaćenih lopti Andreja Blača.

Kanada će čekati rasplet duela između Francuske i Novog Zelanda kako bi saznala rivala u polufinalu, dok će Senegal pokušati da iznenadi Tursku i izbori se za nastavak takmičenja u Manili.

Košarkaši Grčke pobedili su Meksiko 86:70 u Torinu i obezbedili prvo mesto u A grupi pred polufinale kvalifikacija za Olimpijske igre.

Grčka će za rivala imati drugoplasirani tim iz druge grupe, a to će biti Hrvatska.

Meksiko u polufinale ide sa drugog mesta, pa će joj rival biti provplasirana selekcija Italije.

Grke je do pobede predovdio Janis Adetokumbo sa 21 poenom i pet skokova, 16 poena i devet uhvaćenih lopti imao je Burusis, a Tanasis Adetokumbo upisao je 12 poena.

U poraženom timu istakao se Krus sa 19 poena, Ernandes je zabeležio 14 poena i sedam uhvaćenih lopti, a Gutjeres je dodao 10.

Izjednačeno je bilo u Torinu tokom prvog poluvremena, da bi Grčka u nastavku zaigrala bolje i upisala ubedljiv trijumf.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar