Vimbldon - Čilić: Igrao sam odlično, a nisam mogao ništa!

Hrvatski teniser Marin Čilić razočaran je zbog načina na koji je poražen u četvrtfinalu Vimbldona od Rodžera Federera.

Tenis 07.07.2016 | 09:15
Vimbldon - Čilić: Igrao sam odlično, a nisam mogao ništa!
Čilić je vodio 2-0 u setovima i imao tri meč lopte u četvrtom, ali je Švajcarac uspeo da slavi posle preokreta.

"Dobro sam igrao od početka meča, dobro servirao, igrao raznovrsno, činilo mi se da dobro sprovodim plan. Stvorio sam sebi mnogo šansi u prva dva seta. U trećem nisam imao sreće, imao sam u jednom gemu 40:0 na njegov servis, a on je preokrenuo i u sledećem napravio brejk. To je preokrenulo situaciju.I u četvrtom sam imao dosta šansi, nekoliko meč lopti, vraćao dobro servise, to je bilo posebno teško. Trudio sam se da ostanem psihički u igri, i u petom setu sam osetio da dobro igram, a onda sam u jednom gemu izgubio nekoliko poena i on je to iskoristio. Nisam mogao ništa više da uradim", rekao je Čilić.

Federer je nakon izjednačenja na 2-2 u setovima delovao impresivno u petom.

"Nisam se iznenadio, znao sam da se neće povući kada uđemo u peti set. Bila je to mentalna bitka gde ne prepuštaš nijedan poen bez borbe. On je servirao odlično, to je bilo zaista teško. Šta da kažem? U gemu u kojem me je slomio nisam odigrao loše. On je imao nekoliko dobrih riterna, veoma kratkih, niskih uz slajs. Bio sam u teškoj poziciji", dodao je Hrvat.

Iako ima 35 godina, Federer se bez problema nosio sa osam godina mlađim rivalom u troipočasovnom maratonu.

"On igra na vrhusnsom nivou tokom većeg perioda. Ima sjajnu fizičku kondiciju što mu dozvoljava da igra agresivno. Teško ga je ugroziti sa osnovne linije, u potpunosti kontroliše meč. Sada je i servirao sjajno što mu je donelo mnogo poena, lakih. On nije superčovek, ali niti da usporava. Veoma je brz, to je jedna od njegovih prednosti. Nešto s čim se rodiš", istakao je Čilić.

Federer će u polufinalu Vimbldona igrati protiv Kanađanina Miloša Raonića.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar