NBA: Evropski šmek Njujork Niksa!

Posle Letonca Porzingisa, u "veliku jabuku" stižu Litvanac i Španac.

Košarka 10.07.2016 | 08:45
NBA: Evropski šmek Njujork Niksa!
Timovi NBA lige ovog leta su na dobrom putu da opustoše Evropu.

Svoj doprinos tom trendu dali su i Njujork Niksi, dogovorivši se sa dosadašnjim krilom Unikahe Mindaugasom Kuzminskasom i centrom Real Madrida Giljermom Ernangomezom.

Kuzminskas (26) će, prema nezvaničnim informacijama, potpisati dvogodišnji ugovor vredan šest miliona dolara, dok je u slučaju Ernangomeza (22) poznato samo da će saradnja biti zaključena na najmanje tri sezone.

Litvanac će doći u Njujork kao evropski slobodan agent, dok je Španac prošle godine bio 35. pik na draftu.

Niksi od letos u svojim redovima imaju i Letonca Kristapsa Porzingisa (svojevremeno igrao sa Ernangomezom u Sevilji), a bio je tu i slovenački veteran Saša Vujačić, kome je istekao ugovor.

Prethodnih dana su NBA transfere ugovorili još Serhio Rodrigez (Filadelfija) i Tomaš Satoranski (Vašington), a pojavila se vest da će u Filadelfiju i Rudi Fernandez, ali je ona demantovana.

Mladi košarkaši Mega Leksa Ivica Zubac (LA Lejkers) i Timote Luvavu (Filadelfija) već su se priključili novim timovima, na putu ka najjačoj ligi na svetu je i Davis Bertans (San Antonio), Jan Veseli se najverovatnije vraća posle dve sezone u Evroligi, u dresu Fenerbahčea...

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar