Video: Gvardiolin prvi intervju - za rok zvezdu!

Novi trener Mančester sitija Pep Gvardiola dao je prvi intervju na novoj funkciji velikom navijaču ovog kluba i rok zvezdi Noelu Galageru, koji je sve vreme Murinja zvao "onaj prekoputa".

Fudbal 06.07.2016 | 19:30
Video: Gvardiolin prvi intervju - za rok zvezdu!
"Došao sam da učim", iznenadio je Gvardiola odgovorom zbog čega je izabrao baš Mančester siti.

Iznenadio je sagovornika, a reč je o muzičaru Noelu Galageru (iz nekadašnjeg benda Oasis), inače velikom navijaču Mančester sitija, koji je imao privilegiju da napravi prvi intervju sa harizmatičnim Špancem.

"Negde sam pročitao tvoju izjavu da u klubovima ostaješ najduže tri, četiri godine...", počeo je Galager.

"Ja sam došao da učim", "presekao" ga je Gvardiola.

"Da učiš!? Mi se nadamo da ćeš se 'navući' na Mančester siti i na vreme u Engleskoj i da ćeš ostati zauvek", nasmejao je Galager Gvardiolu, koji se saglasio: "Da, da, dosadilo mi je sunce i odlučio sam da se preselim".

Navijači Mančester sitija i uopšte ceo klub nadaju se da će Gvardiola uraditi sa klubom isto ono što je radio sa Barselonom i minhenskim Bajernom - a to je dominacija.

"Ovo je izazov, zato sam došao. Želim da ubedim momke da igraju što je više moguće, da navijači budu zadovoljni i svi koji vole fudbal, načinom na koji igramo. Ne znam kako će biti, ne znam ništa o fudbalu ovde, mentalitetu, došao sam da naučim što je više moguće. Tako sam učio i u Bajernu. Rečeno mi je da je ovde teško, da se igra čvrsto... Bilo je i onih koji su rekli da Pep neće moći da se adaptira na engleski fudbal, da igra koju forsiram ovde neće proći. Onda sam rekao sebi: 'Zašto ne?' Hoću da probam", rekao je Gvardiola.

Tokom celog intervjua, muzičar-novinar je izbegavao da pomene ime Žoze Murinja, koji je danas predstavljen kao novi trener Mančester junajteda.

"Imamo nekoliko vrhunskih, najboljih trenera na svetu koji će raditi u Premijer ligi. Tu su Klop, Ranijeri, Konte, još jedan, onaj tip prekoputa...", rekao je Galager i upitao Gvardiolu da li se raduje mečevima sa njima:

"Da, u dobrim sam odnosima sa njima, radujem se", odgovorio je Pep.

O poslu u Bajernu kaže da mu je to bila "najbolja odluka koju je doneo u životu".

"Zašto sam izabrao Bajenr? Zato što je toliko zahtevan, uvek moraš da pobeđuješ, ili će te ubiti u sprotnom, otpustiti. To je fantastičan klub, sa sjajnim igračima, sa veoma jakim karakterom".

"Za tri godine, kada budeš želeo da odeš, mi ćemo ti uzeti pasoš, vezati se za stolicu", počeo je Galager novo pitanje, koji je završio: "Šta ćete zadovoljiti kad podvučeš crtu?".

"Za navijače, medije je to koliko ćeš titula osvojiti. Na kraju, titule su sjajna stvar. Meni je vaćžno koliko ću biti zadovoljan saradnjom sa igračima, to je bitno. Ja sam latino tip, možda je to moja krv, temperament, važan mi je odnos sa ljudima. Moram da budem blizak sa svima, da u jednom trenutku kažem: 'Ubiću te', a u drugom da se volimo. To je to! Verujem da ću i ovde biti srećan, kao što sam bio u Barseloni i Bajernu".

Došao je red i na muzička pitanja. Ups!

Galager je primetio da je Gvardiola ljubitelj muzike benda Coldplay...

"I Džejmsa Blanta", dodao je Gvardiola.

Noel je zastao: "OK, ovo SIGURNO neće ući u intervju!".

"Ne, ne, čitao sam jednom tvoj intervju u kojem si rekao da baš i ne voliš Blanta", rekao je mu je Gvardiola, smejući se.

"Nije da ga ne volim, mrzim ga", uzvratio je Galager i dodao: "I slušaj, moraćeš da naučiš 'Blue Moon' (nezvanična himna Mančester sitija)".

Gvardiola je završio intervju porukom za navijače Sitija: "Bićete ponosni na igrače".

Ako volite Gvardiolu i Galagera, a znate engleski (a lepo je znati što više jezika), evo celog intervjua :Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar