HK Partizan: Ne fuzionišemo se sa Zvezdom!

Hokejaški klubovi Partizan i Crvena zvezda ipak neće postati "jedan klub" nego je u pitanju formiranje svojevrsne "reprezentacije" koju će činiti najbolji srpski hokejaši iz SVIH domaćih klubova i inostranstva.

Ostali sportovi 06.07.2016 | 17:15
HK Partizan: Ne fuzionišemo se sa Zvezdom!
Saopštenje Hokejaškog saveza Srbije dovelo je do velike zabune.

Hokejaški klubovi Crvena zvezda i Partizan se neće fuzionisati u jedan klub - HK Beograd, nego će taj klub, koji će nastupati u regionalnoj hokejaškoj ligi MOL, biti svojevrsna "reprezentacija" najboljih srpskih hokejaša iz SVIH domaćih klubova i inostranstva, koji će biti pojačani i za strance.

Na osnovu saopštenja HKS prvobitno se moglo doći do zaključka da će doći do fuzije Crvene zvezde i Partizana, ali u pitanju je pogrešna informacija koju su demantovali iz tabora crno-belih.

"HK Beograd će biti zaseban klub koji će voditi naš Savez. Za klub će igrati skoro svi naši reprezentativci, igrači koji igraju za Partizan, Crvenu zvezdu, NS Stars i igrači iz inostranstva) pojačani nekolicinom inostranih igrača i trenerom, verovatno iz Rusije", napisano je na zvaničnoj Facebook stranici Hokejaškog kluba Partizan.

"Dakle, pošto će to biti zaseban klub za sebe, Partizan i Crvena zvezda se neće fuzionisati, već će nastaviti da se takmiče kao zasebni klubovi u ligi", objašnjavaju iz Partizana.

HK Beograd koji će se takmičiti u regionalnoj MOL ligi će pred početak plej-ofa domaćeg prvenstva "vratiti" igrače klubovima čiji su oni članovi.

"Postoji plan da se svi naši igrači koji će igrati za HK Beograd pred početak plej-ofa domaćeg prvenstva vrate u HK Partizan kada kreće borba za titulu", naglasili su oni.

Objašnjavaju i zbog čega misle da je ovo važno.

"Možda se ovo mnogim Partizanovcima neće svideti, ali je ovo jedan odličan projekat za poboljšanje hokeja u Srbiji koji je na jako lošem nivou i koji itekako može uticati na jačanje nacionalne selekcije", kažu iz šampiona Srbije.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar