Ažinsa više nije u reprezentaciji Francuske

Selektor košarkaške reprezentacije Francuske Vensan Kole objavio je spisak od 12 košarkaša na koje računa na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Manili, a na kojem nema Aleksa Ažinse i Edvina Džeksona.

Košarka 29.06.2016 | 16:38
Ažinsa više nije u reprezentaciji Francuske
Ažinsa je tako otpao nedugo nakon što je u Parizu u prijateljskom meču grubo, sa leđa, gurnuo našeg Nikolu Jokića u prvom od dva poraza od "orlova".
 
Džekson će putovati sa ekipom u Manilu kako bi im pomogao na treningu, jer će se reprezentaciji kasnije priključiti Nikolas Batum, dok je Antoan Dio i dalje nespreman.

Na spisku su:

Nikolas Batum (Šarlot), Nando Dekolo (CSKA Moskva), Boris Dijao (San Antonio), Antoan Dio (Valensija), Mikael Želabal (Le Man), Tomas Ertel (Efes), Čarls Kahudi (Asvel), Žofri Lovernj (Denver), Adrijen Moerman (Banvit), Toni Parker (San Antonio), Florian Pjetrus (Nansi), Kim Tili (Laboral Kuća).

Kvalifikacioni turnir u Manili na programu je od 5. jula, a Francuska će se u prvom kolu sastati sa domaćinom, Filipinima. "Trikolori" potom igraju sa Novim Zelandom, dok su u drugoj grupi Turska, Senegal i Kanada.

Komentari / 0

Ostavite komentar