Tomislav Nikolić i "zviždači" na Kosmetu

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić nekoliko puta prekidan uvredljivim skandiranjem dok se obraćao okupljenima na Gazimestanu, na Vidovdan.

Srbija 28.06.2016 | 22:40
Tomislav Nikolić i "zviždači" na Kosmetu
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić govorio je danas na Gazimestanu, na Vidovdan o državnoj politici prema Kosovu i Metohiji, ali je nekoliko puta prekidan, pogrdnim uzvicima dela okupljenih.

Njegova poruka je da je Srbija odlučila da pregovara "do kraja, sa svima", a potom je govorio o realnosti:

"Vi, možda, mislite da ja umem da procenim da li sam više tužan zbog toga što sam morao da pitam da dođem ovde ili bih bio više tužan da nisam došao. Kad krenem u Moskvu, Peking, Njujork, ne pitam nikoga, a kad krenem na srpsko Kosovo pitam one koji Kosovo ne razumeju uopšte i koji o Kosovu ne znaju ništa", rekao je Nikolić.

Njegov govor potom je prekinut uzvicima dela okupljenih, očigledno pristalica Srpske radikalne stranke: "Izdaja, izdaja", na šta im je predsednik poručio:

"Ovo vam je dobro za kamere stranih televizija, a i za neke naše novinare koji će samo ovo da snime. Bezumnici! Tako, treba da pokažete da se i dalje svađamo na Kosovu i Metohiji, da ćete vi to najbolje da spašavate Kosovo i Metohiju. Izvikaćete se, izvikati i otići kući. Neka, natovario sam ja taj teret na leđa, da i vama budem predsednik".

Deo okupljenih mu je aplaudirao, a drugi deo mu je zviždao, pa su potom skandirali ime lidera radikala Vojislava Šešelja.

"Ovo je već prešlo meru", rekao je predsednik Srbije i nastavio:

"Imajte poverenja u Srbiju, a u one što buče iza gola ja nemam poverenja. Kada vas jednog dana budu deca pitala šta ste učinili za Kosovo, reći ćete im: onima koji su nam pomagali da tamo preživimo govorili smo im da smo izdajnici. Mene je sramota da vas slušam pred ovim spomenikom, a kako vas nije sramota da se derete i vičete, nikad mi neće biti jasno. Hvala vam, braćo... sve vi znate (ironično)".



Izvor: Mondo.rs

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

сссс

28.06.2016 20:46

У наш народ се увукла нека лјубомора, завист, мржња, а мислим да је слаба помоћ од свештенства да се то превазиђе.

ODGOVORITE
Name

Ne bitan

28.06.2016 21:12

Kakav komentar ovde treba.Nema komentara braco,slika govori sve o nama.Jednoga smo kovali u zvezde a onda ga uhapsili i gurnuli neprijatelju u ruke,jednoga smo i ubili cak,sve smo ih na kraju popljuvali nije nam ni jedan bio dobar.Tesko nama ovakvima,tesko i drugima sa nama ovakvima.Mozda ali samo mozda spas nam je u EU ako se i ona ne raspadne do tad.

ODGOVORITE
Name

vrs rvi

30.06.2016 09:20

Kolika je on "žrtva" i koliko breme nosi? Smijem staviti glavu na panj ako zna šta se dešava na jugu Kosova. Za sjever je možda čuo iz medija. Naravno da mu je teško otići na Kosovo. Neka se pita zašto? Naravno da mu je lako otići u Moskvu ili Peking jer ide preko njihovih leđa. Dolaze na Kosovo mašući rukama i to samo kada su u pitanju "manifestacije" ili izbori. Ovo savršen primjer kako čovjek maestralno gleda u kamere i laže.

ODGOVORITE