"Hrvatska je izgrađena na progonu Srba"

Dragan Vasiljković, poznatiji kao kapetan Dragan, uveren je da će proces koji se protiv njega vodi u Hrvtskoj dokazati da je ta država građena na progonu Srba i montiranim procesima, te da će to biti prilika za dokumentovanje istorijskih činjenica.

Region 28.06.2016 | 12:50
"Hrvatska je izgrađena na progonu Srba"
A za to se vredi boriti, poručio je Vasiljković u intervjuu za frankfurtske "Vesti" iz zatvora u Splitu.

„Nije najvažnije da izađem iz zatvora. To se mora dogoditi najkasnije za tri godine. Čak nije toliko važno ni što ću pred hrvatskim pravosuđem dokazati svoju nevinost. Najvažnije je što će ovaj proces protiv mene pokazati da je Hrvatska građena na progonu Srba i montiranim procesima. To će nakon ovog suđenja biti dokumentovana i prihvaćena istorijska činjenica", rekao je on.

Objašnjava da proces nije usmeren protiv njega, već protiv neokaljanih, uzornih simbola svakog poštenog Srbina, "Knindži" i njihovog komandanta.

Cilj je, prema njegovim rečima, da se uprlja i lažno predstavi sve ono što je tokom rata u Hrvatskoj bilo čisto, časno i srpsko.

“Garantujem vam da im to neće poći za rukom. U svakom okršaju sa ustašama ja sam izašao kao pobednik i sigurno ću izaći i u ovom. Ovaj proces će od Knindži napraviti još veće legende jer će kroz proces izaći na videlo sva njihova herojska dela i njihov viteški ratnički odnos na koji sam neskromno i beskrajno ponosan", naveo je Vasiljković.

Ponosan je, kaže, i na svakog pojedinca koji je bio pod njegovom komandom, bez izuzetaka!

"Naravno, i moja odbrana bi sve to mnogo lakše i brže pripremila da država Srbija oseća obavezu da štiti svoje građane koji su pokazali spremnost da stave na kocku svoj život za odbranu Srbije i njenog naroda”, rekao je Vasiljković.

Vasiljković se požalio što nema podršku države Srbije u ovoj borbi, dok je dijaspora pomagala.

“Javnost mora da zna da ja nisam sve ove godine u zatvoru zbog "nekih svojih nedela", već zato što sam Srbin i što sam jako dobro obavljao svoju dužnost.

Što se tiče uslova u zatvoru Vasiljković kaže da je u odnosu na australijski, splitski zatvor "odmaralište" sa pogledom na more, te da je kuhinja vrunska, a osoblje ljubaznije u odnosu na one u najskupljem hotelu Crne Gore.

"Za ovih, skoro godinu dana koliko sam u zatvoru u Splitu ne mogu da prijavim ni najmanju neprijatnost. Još mi se ni jednom neko od osoblja nije obratio sa ''ti'', a granicama dozvoljenog čine sve što mogu da i meni i ostalima olakšaju boravak u zatvoru“, naveo je Vasiljković.

Izvor: Agencije

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

split

28.06.2016 13:08

Budi srecan sto si na sigurnom.

ODGOVORITE
Name

moke

28.06.2016 13:09

Mislim da mu treba dobar psihijatar !

ODGOVORITE
Name

JSO

28.06.2016 16:16

Uskoro će vama trebati nešto drugo.

Name

DUH

28.06.2016 13:10

I to kaze covjek koji prvi pobjego kad je zagustilo

ODGOVORITE
Name

#

28.06.2016 14:50

Šta lupetaš?

Name

Oteto prokleto

28.06.2016 13:10

Znaju oni svi kako je nastala Hrvatska ali pošto su u tome učestvovali, prave se ludi. EU će im biti raskopana.

ODGOVORITE
Name

Semberac

28.06.2016 14:52

Šta se ono tamo čuje ko to pjeva u ravnici to su majko hrabri borci to su knindze krajišnici

ODGOVORITE