Facebook Live uvodi filtere za video

Izgleda da su u Facebooku primetili vrtoglavi rast popularnosti konkurentske mreže Snapchat, pa sad, u starom maniru, čine sve kako bi i oni ponudili nešto slično.

Informacione tehnologije 27.06.2016 | 09:55
Facebook Live uvodi filtere za video
Naime, Snapchatu je popularnost naglo porasla nakon što su omogućili brojne zabavne filtere koje su korisnici delili po internetu i drugim društvenim mrežama. Radi se o različitim maskama, poput psa koji plazi jezik, duge koja izlazi iz usta i drugih. Facebook je odlučio da se obračuna sa tim.

Na konferenciji VidCon u četvrtak su najavili da će korisnici koji koriste filtere aplikacije MSQRD svoje zapise moći odmah da objave na Facebooku, direktno iz aplikacije. Inače, MSQRD je dospela u vlasništvo Facebooka još u martu. Od tada rade na unapređenju tehnologije, rekao je Fiđi Simo iz Facebooka.

NA iOS-u bi ova opcija trebalo da se nađe u roku od nekoliko nedelja. Za Android podataka još uvek nema.

Simo je najavio da Facebook Live ima u planu da omogući korisnicima streamovanje videa uživo s još jednom osobom. Opcija bi trebalo da bude omogućena kasnije ovoga leta, a sve u svrhu što interaktivnijega korišćenja mreže.

Osim toga, velike stranice će, posebno medijski kanali, moći da rasporede kada će se video uživo emitovati, što će olakšati i komunikaciju sa pratiocima.

 
B 92
foto: facebook

Komentari / 0

Ostavite komentar