Sponzori se ipak ne odriču Šarapove!

Iako je praksa da se veliki sponzori ekspresno odreknu zaštitnih lica koja upadnu u razne skandale, to nije slučaj sa Marijom Šarapovom.

Tenis 24.06.2016 | 20:45
Sponzori se ipak ne odriču Šarapove!
Ruska teniserka je dobila dvogodišnju suspenziju zbog dopinga, a iako je "Najk" na kratko "zamrzao" njihov ugovor, sada joj je poslao pismo podrške.

"Ustanovljeno je da Marija nije namerno prekršila pravila. Ona je uvek bila iskrena, izvinila se zbog greške i žali se na dužinu kazne. Uzimajući u obzir odluke ITF i činjenica, nadamo se da će se brzo vratiti na teren kao naš partner", saopštila je kompanija. 

I kompanija "Hed" čije rekete nose brojni vrhunski teniseri je stala iz Marije Šarapove, uz poruku da je ona "pravi uzor i žena od integriteta". 

"Čini se da je ITF odluke doneo na osnovu pogrešnog postupka WADA-e. Uzimajući to u obzir, mi verujemo da je u pitanju pogrešna odluka. Hed će nastaviti da podržava gospođicu Šarapovu", saopštila je kompanija. 

Marija Šarapova najavila je žalbu Sudu za sportsku arbitražu u Lozani nadvogodišnju suspenziju zbog dopinga koju joj je izrekla Međunarodna teniska federacija.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar