BiH kasni na putu evropskih integracija

Predsjednik Srpske demokratske stranke i predsjedavajući Predstavničkog vijeća Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić izjavio je danas za BN televiziju da postoji više razloga zbog kojih BiH kasni na putu evropskih integracija.

Republika Srpska 20.06.2016 | 17:08
BiH kasni na putu evropskih integracija
BiH kasni iz dva razloga, precizirao je Bosić.

“Jedan je priča o mehanizmu koordinacije, koji je bio riješen prije nekoliko godina u Briselu gdje su se sve strane dogovorile kako da učestvuju, i entiteti, i nivo države, i da se sve donosi konsenzusom. Poslije toga se otvaraju nova pitanja; ponovo županije treba da učestvuju u svemu tome. I imamo situaciju da do danas, iz meni nepoznatih razloga, nije riješeno pitanje mehanizma koordinacije kao preduslov za dalji razgovor sa Evropskom unijom”, ističe Bosić za BN televiziju.

S druge strane, kaže Bosić, je Sporazum u vezi sa trgovinom sa Evropsko unijom.

“Njihovi zahtjevi su na čekanju, jer se dugo pregovaralo zbog početne pozicije iz kojih su naši pregovarači radili, a koja je bila nepovoljna”, kaže Bosić i dodaje:

“Na neki način se čeka odgovor Evropske unije na ono što smo mi tražili i naš odgovor na ono što su oni tražili.”(BN televizija)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

lud zbunjen i nenormalan

20.06.2016 17:23

Sada kada je sve propalo ipak ste za evropske integracije? Do sada je bila Rusija i Kina u prici.

ODGOVORITE
Name

Ako

20.06.2016 19:02

Pitaj Ivanica

ODGOVORITE