Božović nakon žrijeba: Nije loše, ali bez opuštanja!

Trener Crvene zvezde Miodrag Božović zadovoljan je potencijalnim rivalima u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Fudbal 20.06.2016 | 15:30
Božović nakon žrijeba: Nije loše, ali bez opuštanja!
Utisak je da su kuglice u Nionu, tokom žreba drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, bile naklonjene Crvenoj zvezdi.

Za rivala je dodeljen pobednik prve runde, malteška Valeta ili Toršavn sa Farskih Ostrva.

Bio je to signal da navijači već počnu da razmišljaju koga bi klub mogao da izvuče u narednom kolu, međutim, trener crveno-belih Miodrag Božović i sportski direktor Blažo Raosavljević "spuštaju loptu na zemlju".

"Realno gledano dobili smo, po nas, najbolje moguće rivale. To nam je bilo bitno jer smo u pripremama, igraćemo te mečeve bez ijedne prvenstvane utakmice u nogama i zbog toga je bilo važno da protivnici budu iz kategorije lakših. Jer, lakih nema. Moramo se ozbiljno pripremiti i nipošto se ne smemo opustiti", poručio je Božović.

"Ne želimo nikoga da potcenjujemo, ali verujemo da smo dobro prošli na žrebu. Naraočito ako se uzme u obzir koga smo sve mogli da dobijemo. Ozbiljno ćemo shvatiti ovaj dvomeč. Ono što u ovom trenutku znamo je da je Faranima prvenstvo u toku, a da Maltežani imaju veoma iskusan tim. Ipak, sve je na nama. Zbog toga je bitno da ostanemo čvrsto na zemlji i dobro se pripremimo", dodao je Raosavljević.

Generalni direktor Zvezdan Terzić najavio je da će neko iz kluba uživo ispratiti mečeve potencijalnih rivala, a pozvao je i navijače da podrškom pomognu ekipi.

"Istina je da smo imali sreće u žrebu i da nismo mogli da dobijemo boljeg protivnika, ali to ne znači da ćemo se opustiti. Maksimalno ozbiljno ćemo pristupiti dvomeču. Neko iz kluba će prisustvovati mečevima koji će naši potencijalni rivali odigrati i uradićemo detaljnu analizu. Pristupićemo meču kao da igramo protiv najjačeg protivnika. Nikoga danas ne smete da potcenite. Očekujem ozbiljan pristup i punu Marakanu. Publika treba da shvati da nema lakih protivnika i da nam je podrška sa tribina neophodna kako bismo prošli dalje. Pozivam sve strukture unutar kluba na oprez, moramo maksimalno ozbiljno pristupiti i pokazati da smo kvalitetniji. Lično bih više voleo Toršavn, jer je u julu mesecu pogodnije igrati fudbal na Farskim Ostrvima nego na Malti", istakao je Terzić.

Prvu utakmicu Zvezda će igrati u gostima, 12. ili 13. jula, a revanš je nedelju dana kasnije u Beogradu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar