Analiza i najava: Poslije devet godina Zvezda čeka žreb za Ligu šampiona!

Izraelci, bežite od nas! Sa Partizanima bi goreo Balkan! Predstavnici Malte, Luksemburga i Andore idealni rivali, Terzić ubeđen da će sreća pomilovati crveno-bele.

Fudbal 20.06.2016 | 11:00
Analiza i najava: Poslije devet godina Zvezda čeka žreb za Ligu šampiona!
Došao je i taj dan! Crvena zvezda posle devet godina čeka prvog rivala u kvalifikacijama za najeminentnije fudbalsko takmičenje na svetu. Veruju na Marakani da su lošu sreću potrošili prethodnih sezona te da će na današnjem žrebanju (12 časova)  parova za prvo i drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona imati pomoć vanzemaljskih sila.

Prethodne sezone su na Marakani pričali kako bi voleli samo da izbegnu finansijski moćni Kairat, ali su dan posle naleteli na kazahstansku minu.  Zato su odlučil iodgovorni iz Ljutice Bogdana naprave mali manevar. Crvenu zvezdu će u Švajcarskoj predstavljati sportski direktor Blažo Raosavljević i poslovni direktor Stefan Patović. Generalni direktor Zvezdan Terzić rešio je da ostane u Beogradu.

„Prošle godine sam išao u Nion i pre žreba od 106 mogućih protivnika priželjkivao sam samo da izbegnemo Kairat. . I baš njega smo dobili. Nadam se da će moji saradnici imati više sreće. Čak sam ubeđen u to. Zato sam odlučio da ne idem na žreb. Ostajem u Beogradu, a na žreb šaljemo Stefana Pantovića i Blažu Raosavljevića“, poručio je za naš portal generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić.

TERZIĆ OSTAJE U BEOGRADU

Crvena zvezda startuje u Evropi 12.jula u drugom kolu kvalifikacija. Jasno je da srpski šampion u tom periodu neće biti u „piku forme“. Idealni rivali bili bi pobednici prvog kola kvalifikacija. A to društvo čine Nju Saints (Vels), Valeta (Malta), Flora (Estonija), Santa Koloma (Andora), Toršavn (Farska Ostrva), Linkolon (Gibraltar), Alškert (Jermenija) i Tre Pene (San Marino).

„Vreme je da se posle ovoliko godina patnje i nepravde Crvenoj zvezdi dese lepe stvari. Verujem i da smo zaslužili sreću. Ako bih mogao da biram voleo bih da žreb dodeli rivala iz Luksemburga, Malte i Andore. Naravno, ima i timova koje lično ne bih voleo. To su Hapoel, Olimpija i Ferencvaroš“, dodao je Zvezdan Terzić.

Upravo je šampion Izraeala potencijalna „koska“ u drugom kolu kvalifikacija. Podatak da je Hapoel Ber Ševa osvojila titulu u konkurenciji učesnika Lige šampiona Makabija iz Tel Aviva dovoljno govori. Na Marakani bi voleli da izbegnu i Mandarićevu Olimpiju, klub koji sprema ogromna ulaganja, kao i velikana iz košiluka Ferencvaroš.

„Stvarno nemam neku izraženu želju. Voleo bih da dobijemo najslabijeg mogućeg rivala. Isto tako bilo bi dobro da izbegnemo zemlje koje iziskuju dug put. Setite se samo poslednje dve evropske sezone Crvene zvezde. Startovali smo na Islandu, potom smo morali da idemo u Kazahstan. Veliki su to napori za ekipu u pripremnom periodu. Verujem da ćemo imati sreće“,poručuje sportski direktor Crvene zvezde Blažo Raosavljević.

Dakle, ne bi voleli u Ljutice Bogdana da putuju u Ljubljanu, a kao potencijalni rivali iz okruženja figuriraju skopski Vardar i Partizani iz Tirane. Zanimljivo bi bilo videti Zvezdu u Mostaru ili Podgorici. Nema sumnje da je kvalitet na strani Crvene zvezde, ali isto tako bi sudar sa predstavnikom Albanije predstavljao meč ogromnog rizika.
„Uh, kada bismo igrali protiv Partizanija sigurno bi goreo Balkan. Međutim, ima sigurno i lakših rivala. I te Izraelce nikako ne bih voleo. Siguran sam da postoje timovi koje bismo mogli lako da izbacimo i dobijemo na samopouzdanju pred narednu rundu. Jedva čekam da vidim kakve smo sreće“, poručuje prvotimac Crvene zvezde Srđan Plavšić.

Za Crvenu zvezdu bi bilo dobro i da pobegne od prvaka Švedske, Norčepinga. Ne toliko zbog suvog kvaliteta, koliko zbog činjenice da je u Švedskoj sezona u punom jeku (istina trenutno u prekidu). Norčeping je odigrao već 12 kola i trenutno je drugoplasiran. Isti je slučaj i sa Žalgirisom, timom za koji igraju Andrija Kaluđerović i Mamadu Mbođ.

EVO I SVIH POTENCIJALNIH RIVALA CRVENE ZVEZDE

Pobednici prvog kola kvalifikacija

Nju Saints (Vels)

Valeta (Malta)

Flora Talin (Estonija)

Santa Koloma (Andora)

Toršavn (Farska Ostrva)

Linkoln (Gibraltar)

Alškert (Jermenija)

Tre Pene (San Marino)

Nepovlašćeni timovi u drugom kolu kvalifikacija

Dudelanž (Luksemburg)

Žalgiris (Litvanija)

Hapoel Ber Ševa (Izrael)

Olimpija (Slovenija)

Valtea (Malta)

Vardar (Makedonija)

Norčeping (Švedska)

Ferencvaroš (Mađarska)

Krusaders (Severna Irska)

Flora (Estonija)

Zrinjski (Bosna i Hercegovina)

Dandalk (Irska)

Mladost Podgorica (Crna Gora)

Helsinki (Finska)

Partizani (Albanija)

Lijepaja (Letonija)

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar