Mini komentar: Đorđeviću, gdje ti je autoritet?! Igrači, kakva su vam ovo opravdanja?! KSS, gdje su ti legende?!

Košarkaška reprezentacija Srbije počela je s pripremama za kvalifikacioni olimpijski turnir u Beogradu od 4. do 9. jula. Selektoru Aleksandru Đorđeviću na putu za Rio nisu se odazvali Nemanja Bjelica zbog povrede, Bobi Marjanović zbog obaveza u NBA i Nikola Milutinov, koji je odbio poziv.

Košarka 17.06.2016 | 23:00
Mini komentar: Đorđeviću, gdje ti je autoritet?! Igrači, kakva su vam ovo opravdanja?! KSS, gdje su ti legende?!
Đorđević se tako susreo sa masovnim otkazima, tri NE nije mali broj, koji je, ne zaboravimo, uvela upravo njegova (slavna) generacija 1997. godine matricom, koja se kasnije na desetine puta ponovila: “Ovog leta bih da se odmaram, sledećeg ću da igram, nikad ne sumnjajte da hoću da igram za reprezentaciju”. Već dve decenije traje epidemija otkaza kad su igrači umesto da obuku nacionalni dres odlazili na egzotične plaže. Osetili su to posebno Duško Vujošević, Dragan Šakota i Zoran Slavnić.

Nisu ni sad opravdanja ništa bolja, ali očekivali smo da Sale Nacionale autoritetom, harizmom i iskustvom promeni mišljenje Milutinovu i Marjanoviću. Pre dve godine Đorđević uopšte nije računao na Marjanovića, zato ne znamo otkud ovolika kuknjava ovog leta za njegovim košarkaškim umećem. Pa opet, očekivali smo da urode plodom višemesečni razgovori koje je vodio sa potencijalnim reprezentativcima, ili bar da mu u tome pomognu njegovi najbliži asistenti Muta Nikolić i Jovica Antonić. Pitamo i Đorđevića i Košarkaški savez Srbije gde je Stručni savet? Gde su najeminentniji srpski stručnjaci, koji bi upravo u ovakvoj situaciji pomogli selektoru, zašto niko nije skupio legende na jednom mestu?

Apsolutno pravo svakog košarkaša je da igra ili ne igra za državni tim, ali ne smeju lažnim opravdanjima da potkrepljuju izostanak. Osim povreda, sve ostalo je neopravdano, Marjanoviću i Milutinove.

Izvor: blic.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

JLZ

18.06.2016 00:08

Srpska posla!!! Zato i propadamo u svemu i svačemu sa ovim ljudima što nas zastupaju po svjetu od političara pa na ovamo preko sportista,pjevača,starleta,nekih opasnih Srpkinja,čast izuzetcima.

ODGOVORITE