Gvardiola opet "lovi" rekonvalescente!

Španski trener polako kreće u renoviranje Mančester sitija, a posle Ilkaja Gundogana mogao bi da dovede još jednog igrača koga "krasi" duga istorija povreda.

Fudbal 18.06.2016 | 09:00
Gvardiola opet "lovi" rekonvalescente!
Pep Gvardiola polako kreće u renoviranje Mančester sitija. I to od sredine terena!

Najslabiji deo tima, bar ako posmatramo to sa kakvim fudbalerima je u prethodnom periodu na tim pozicijama sarađivao Pep, drastično će se promeniti tokom ovog leta, a prvo pojačanje je već stiglo iz Dortmunda.

Gvardiola je odlučio da tim "zida" od Ilkaja Gundogana na poziciji centralnog veziste sa ofanzivnim preferencijama, a uz njega bi želeo da vidi i fudbalera Arsenala Džeka Vilširakoga poštuje i od ranije.

Ono što je zajedničko ovoj dvojici fudbalera je duga istorija povreda, pa će Gundogan propustiti Evropsko prvenstvo zbog nove povrede, dok je Vilšir u sezoni iza nas jedva i "video teren".

Informaciju o interesovanju Gvardiole za vezistu Arsenala prenosi ugledni "Skaj Sport", a kako se navodi on je zainteresovan da dodatno "učvrsti" sredinu terena dovođenjem ovog fudbalera koji je do sada odigrao 157 utakmica za "tobdžije" i postigao 12 golova.

Međutim, ponašanje van terena, čudna narav i povrede su "minusi" koji bi mogli da odgovore vlasnika Mančester sitija da potraži neko drugačije rešenje.

S obzirom na to da Mančester siti u narednoj sezoni očekuje borba na više frontova, ali i rastanak sa nekoliko fudbalera koji igraju na sredini terena, čini se kao previše rizičan potez da se kao ključni igrači od avgusta nametnu fudbaleri koji su u poslednje vreme propustili više utakmica nego što su odigrali.

Sa igračima koji se često povređuju Gvardiola je već sarađivao u Bajernu (Riberi, Roben, Badštuber).

Autor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar