Ljodra: Rodžer je počeo tenisku revoluciju! Sad je ponekad dosadno!

Prošle godine se zvanično povukao, sada uživa u životu posle tenisa i radio je kao konsultant za francusku nacionalnu televiziju tokom Rolan Garosa.

Tenis 25.06.2016 | 12:00
Ljodra: Rodžer je počeo tenisku revoluciju! Sad je ponekad dosadno!
Nasmejani Mikael Ljodra izdvojio je vreme i razgovarao o svojoj novoj ulozi, ovogodišnjem turniru, ali i o tome kako se tenis menjao tokom njegove petnaestogodišnje karijere.

“Drugačije je u penziji, ali kada se bližiš 35-36. godini, sve može da se desi i rešio sam prošle godine da se povučem. Uvek je lepo doći ovde u bilo kojoj ulozi. Sada uživam, manje je stresa, baš u subotu sam se čuo s Nenadom Zimonjićem (bivšim partnerom u dublu, prim. aut), pitao me je kakav je život u penziji, a odgovorio sam mu da je potpuno drugačije, budiš se bez stresa. Možeš da planiraš brojne stvari – tokom karijere mnogo paziž na san, na ishranu, sada je lepše jer imam više vremena za porodicu“, počeo je 36-godišnji Ljodra priču.

Navijači u Srbiji Ljodru pamte kao aktera odlučujućeg meča finala Dejvis kupa 2010. godine – tada je poražen sa 3:0 od Viktora Troickog.

“Nemam dobro sećanje jer smo izgubili, nije bilo lako, ali pobedio sam Nenada u dublu i to je najvažnije“, našalio se Ljodra i dodao: “Viktor me je razbio posle, ali dobro. Bila je lepa atmosfera, sećam se i žurke za igrače, ali poraz je baš bio razočaravajući“.

Mikael je postao profesionalac 1999. godine i sasvim drugi igrači bili su na sceni tada i u trenutku kada se povlačio – zato je on merodavan da proceni razlike i promene u tenisu.

“Počeo sam sa Samprasom, Agasijem, a sa Federerom je došla revolucija– nekako, ne mogu da kažem više talenta, ali više načina da se igra tenis. Sada svi igraju isto, razmene sa osnovne linije i svi su jaki fizički. Moramo da pronađemo bolje rešenje za terene jer sada su sve podloge iste. Trebalo bi tereni da budu malo brži, nema više izlazaka na mrežu i moram da priznam da je ponekad dosadno“, kaže Ljodra i obrazlaže:

“Dobar primer je Federer – kada je počinjao karijeru i kada je pobedio Samprasa na Vimbldonu, igrao je servis-volej, a sada to više nije slučaj jer su tereni prespori. Mari, Nadal, Đoković, svi oni umeju da igraju na mreži, ali toliko su jaki sa osnovne linije, više zavisi od intenziteta i fizičke spreme“.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar