Baždarević o transferu Pjanića: Jedan od najvećih!

Selektor Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević smatra da je transfer Miralema Pjanića u Juventus odlična stvar za veznog igrača koji se nalazi u najboljim fudbalskim godinama.

Fudbal 16.06.2016 | 08:30
Baždarević o transferu Pjanića: Jedan od najvećih!
Nakon pet godina u Romi, Pjanić je prešao u Juve za sumu od 32 miliona evra, a komentar povodom transfera dao je i selektor "zmajeva" Meša Baždarević.

"Pjanićev transfer je dobro promišljen, ljudi koji su ga kupili znaju da se radi o istinskom kvalitetu. To je jedan od najvećih transfera fudbalera BiH, što govori da se radi o vrhunskom igraču. Miralem se nalazi u igrački najzrelijim godinama i vjerujem da je spreman da odgovori na zahtjeve i ispuni očekivanja italijanskog kluba", rekao je Baždarević.

Selektor BiH je dodao da je torinski klub jedan od najvećih u Evropi i izrazio nadu da će Pjanić sa crno-bijelima ostvariti najveće uspjehe u karijeri.

"Pjanić s Juventusom može napraviti velike stvari. Ovo je iskorak u njegovoj karijeri i ja sam uvjeren da će se on dobro snaći i iskoristiti ukazanu priliku. Ulaganja i očekivanja od njega su velika, a na njemu je da to opravda i pokuša s Juventusom osvojiti najveće evropske trofeje", naglasio je selektor BiH.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar