Toni: Rafa je bio tužan zbog Igara 2012. godine!

Toni Nadal, trener i stric španskog tenisera Rafaela, rekao je da njegov pulen ne želi da propusti Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

Tenis 25.06.2016 | 10:45
Toni: Rafa je bio tužan zbog Igara 2012. godine!
Nadal se nedavno povukao sa Rolan Garosa zbog povrede levog ručnog zgloba, a bio je primoran i da otkaže nastup na Vimbldonu.

Slična situacije dogodila se i pre četiri godine, kada ga je povreda kolena sprečila da nastupi na Igrama u Londonu.

„Rafa je bio veoma tužan što je morao da propusti Olimpijske igre 2012. i zato ne želi da se to ponovo dogodi, posebno jer je nominovan da nosi zastavu na ceremoniji otvaranja“, rekao je Toni.

On je istakao da su odlučili da propuste i treći Gren slem u sezoni kako bi imali vremena za oporavak.

„Ova povreda situaciju posle dobrog perioda Rafaelove igre, ali je ostao pozitivan. Povratio je svoj nivou, uživa i to je veoma dobro. Sada kada ne igramo na Vimbldonu, imamo dovoljno vremena za oporavak. Manje-više, znamo da ćemo moći da se mirno oporavimo, kao što smo planirali“.

Sve su češće priče da je ’Bik sa Maljorke’ na kraju karijere i da njegovo telo više ne može da izdrži napore koje zahteva ’beli sport’.

„Ne zanima me da li ljudi misleda je Rafa gotov ili ne. Bez obzira na to da li igra dobro, perfektno ili ne, i dalje ćemo pokušavati. Ne pridajem značaja onima koji provociraju posle poraza“, zaključio je Toni.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar