U kolima Marjanovića pronađeni tragovi krvi

Novo saslušanje svih članova porodice Marjanović naloženo pošto su forenzičari u uzorcima uzetim iz automobila uspeli da "izoluju tragove ljudske krvi"!

Srbija 13.06.2016 | 21:52
U kolima Marjanovića pronađeni tragovi krvi
U uzorcima uzetim iz automobila porodice Marjanović neposredno posle Jeleninog ubistva policijski forenzičari su prošle nedelje uspeli da izoluju tragove ljudske krvi, saznaje Informer!

U policiji objašnjavaju da su tragovi krvi "izolovani" posle čak 73 dana istrage zbog toga što su automobili bili oprani i čišćeni varikinom, što je znatno usporilo istragu.

"Pitanje je da li će iz `izolovanog uzorka traga krvi` moći da se izvuče kompletan DNK trag. Ono što pouzdano znamo jeste da je u pitanju ljudska krv", kaže sagovornik Informera iz istrage.

Novo saslušanje

Kako saznajemo, upravo zbog ovog traga tužilaštvo je u petak naložilo ponovno saslušanje svih Marjanovića, kojima će biti ponuđeno i testiranje na poligrafu.

Iako još nije utvrđeno čija je krv, inspektori koji rade na ovom slučaju sumnjaju da bi nađeni tragovi mogli biti povezani sa ubistvom Jelene Marjanović.

Prema njihovim rečima, ovo potpuno novo saznanje u istrazi može dovesti do dugo očekivanog okončanja ovog misterioznog zločina.

"Istraga nije stala i svaki dan imamo nova saznanja i indicije za razrešenje ubistva. Na samom početku istrage porodici Marjanović smo zaplenili neke lične stvari, automobile `jugo` i `mercedes` koje koriste Zoran, Miloš i Vladimir. Forenzičari su odneli i obuću svih članova ove porodice, tepih, ali i Zoranov luk, strelu i vazdušnu pušku. Tokom DNK analiza i veštačenja na uzorcima uzetim iz automobila izolovani su manji tragovi ljudske krvi. To je svakako potpuno novo saznanje i može uticati na ishod istrage. Naravno, može da se desi i da tragovi krvi nemaju veze sa zločinom...", objašnjava izvor Informera iz tužilaštva.

Prema rečima našeg sagovornika, najnoviji rezultati istrage postaju značajniji kada se upare sa saznanjima sa početka istrage!

"Podsetiću vas da je policija veštačenjem stvari odnetih iz kuće Marjanovića, nedelju dana nakon ubistva, utvrdila da su oni celokupno pokućstvo, nameštaj, zidove i podove detaljno prali varikinom. To je i tada bilo veoma sumnjivo i intrigantno, ali bez ijednog materijalnog dokaza nismo mogli da reagujemo. Zato je istraga i ušla u treći mesec, jer detaljno sklapamo kockice, povezujemo činjenice, ali i dalje u saradnji sa kriminalističkom policijom i forenzičarima radimo dodatne analize i veštačenja. Zbog ovih novih tragova naloženo je novo saslušanje svih članova ove porodice. Prvi na spisku je bio Miloš, jer osim što je vlasnik belog `juga`, njegov iskaz ima najviše rupa i konfuznih izjava koje se ne slažu sa izjavama drugih članova. Ovih dana biće pozvani i ostali", naglašava naš izvor.

Krunski dokaz?

Da novi policijski tragovi mogu biti od krunskog značaja za rešenje ovog slučaja koji potresa celu Srbiju saglasni su i stručnjaci!

Kriminolog Zlatko Nikolić ističe da bi pronađeni tragovi krvi mogli biti od krunskog značaja za rešenje ubistva.

"Ukoliko se izolovani tragovi poklope sa DNK Jelene Marjanović, to će biti veoma značajan dokaz za istragu i policiju. Ali pomoću biohemijskih reagensa lako će se utvrditi i kome je ta krv pripadala. Krv je takvog sastava da teško bledi i da ne može čak ni varikinom niti drugim sredstvima da se otkloni", naglašava Nikolić.

I kriminolog Marko Nicović kaže da ovakav trag može da bude prekretnica u istrazi.

"Tokom uviđaja se detaljno pregledaju sva vozila i kuće, a očigledno da je ovo bio propust na početku i da uviđaj nije bio tako detaljan. Što se tiče traga krvi, ukoliko se ispostavi da DNK pripada nekome, onda može da se suzi krug ljudi na koje se sumnja, a to je ozbiljan obrt u istrazi", ističe Nicović.

Izvor: Informer

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Pasha

13.06.2016 20:11

On je ubica

ODGOVORITE
Name

darko

13.06.2016 20:28

Da ubica al niko ga ne hapsi ne znam sa ceka policija do sad...

Name

darko

13.06.2016 20:27

Nemogu da verujem zatvorite ga u celiju i svaka 2h na ispitivanje i mora priznati psihicki ga treba umoriti nedat mu spavat to su sekte od njih je to sve poteklo ako su u nekim sektama bre malo razmislite sami...

ODGOVORITE
Name

car.

14.06.2016 11:39

Re darko:Rešiš'komplet MUP zamenjati!jasno s punim OVLAŠTENJIMA [naći ubicu]

Name

elBosni

14.06.2016 12:44

Krivoslavna posla!

ODGOVORITE
Name

istina

14.06.2016 16:58

Odmah sam znala da je on.

ODGOVORITE