EURO: Ko će danas braniti za Španiju?!

Selektor Španije Visente del Boske je na mukama uoči meč sa Češkom, ne zna koga da stavi na gol.

Fudbal 13.06.2016 | 12:30
EURO: Ko će danas braniti za Španiju?!

Iker Kasiljas je legenda, jedan od rekordera po broju nastupa za selekciju, ali je deceniju mlađi David de Hea u sjajnoj formi već godinama u dresu Mančester Junajteda.

"Oni su odrasli. Razmišljamo o svakoj poziciji u timu, a ne samo o golmanima. Konačna odluka će sutra biti doneta", rekao je Del Boske.

Kasiljas je godinama bio standardan i predvodio je Španiju do dve titule evropskog i titule svetskog prvaka, ali posle više od jedne decenije sada mora da se bori za mesto u timu sa De Heom, za koga su mediji spekulisali da će, posle dobrih partija u Mančester junajtedu, biti prvi golman na Evropskom prvenstvu u Francuskoj.

"Uradićemo nešto ako budemo videli da je cela ova situacija uticala na njega. Ako nije, radićemo sve kao do sada", dodao je selektor.

De Hea je bio starter u prijateljskoj utakmici protiv Gruzije, koju je Španija izgubila 1:0 na svom terenu prošle nedelje. Del Boske je tada rekao da to što je bio starter protiv 137. selekcije sveta, ne znači da će De Hea braniti protiv Češke.

De Hea je u petak morao da se obrati saigračima i medijima. Španske vlasti ga nisu optužile, ali su potvrdile da se njegovo i me pominje u sudskoj dokumentaciji.

"Nema razloga da mu ne verujemo", rekao je Del Boske, kojem je treći golman Serhio Riko iz Sevilje.

Kasiljas je u protekloj deceniji osvojio sva tri velika trofeja sa reprezentacijom, ali je bio medju igračima koji su odigrali lošije na Svetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine, kada je kao branilac titule Španija ispala u grupnoj fazi. On je prošle godine iz Real Madrida prešao u Porto.

Takmičenje na Evropskom prvenstvu u Francuskoj Španija počinje u ponedeljak od 15 časova utakmicom protiv Češke u Tuluzu, u prvom kolu Grupe D.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar