Radamele, vrati se! Poziv Falkau da se priključi Milionerima!

Kolumbijac je na izlaznim vratim Čelsija, ni Monako ne želi da ga zadrži i nada se da će se rešiti njegovog ugovora, a rešenje bi mogao da bude River!

Fudbal 16.06.2016 | 08:00
Radamele, vrati se! Poziv Falkau da se priključi Milionerima!

Šta li je sudbina namenila Radamelu Falkau? Nekada jedan od najboljih napadača sveta je već skoro tri godine u strmoglavom padu karijere i na vidi se svetlo na kraju tunela... Kako se tako sunovratila karijere gol-mašine iz Riveera, Porta, Atletika i Monaka, teško je odgonetnuti.

Ali rešenje bi moglo da bude na mestu na kojem je sve počelo. Na Monumentalu! River Plata ne krije želju da opet vidi Falkaa u belom dresu sa crvenom prugom.

Falkao je trenutno član Čelsija, ali kao pozajmljen igrač Monaka. Niti Plavci žele da produže pozajmicu, niti Monako hoće da ga zadrži iako je ugovorom vezan za Kolumbijca. Kneževi se nadaju da će uspeti da nekom „uvale“ Falkaa ili makar da ga opet pozajme i delimično se reše njegove astronomske plate.

Međutim, pravih kandidata nema. Pozivi na Falkaovu adresu su stigli iz Kine i američke MLS lige, ali on smatra da još nije rekao završnu reč u evropskom fudbalu. Iako je od povrede kolena u januaru 2014. godine njegova karijera na stranputici. Posle toga ni u Monaku, ni u Mančester Junajtedu, ni u Čelsiju nije pružao nekadašnje igre.

To ne smeta Riveru koji bi da vrati Tigra na Monumental. Falkao je fudbalski uzlet započeo sa ovog stadiona s obzirom da ga je River doveo kao 15-godišnjaka iz Kolumbije. Osam godina je nosio dres popularnih Milionera, rešetao mreže i bio ljubimac navijača, sve dok 2009. nije otišao u Porto. Uprkos činjenici da nije ni bleda senka tadašnjeg igrača, River opet želi Kolumbijca.

„Pre šest meseci sam preko nekih zajedničkih prijatelja kontaktirao Falkaa i pitao ga da li želi da se vrati. Tada mi je rekao da želi još da igra u Evropi, što je bilo razumljiuvo jer je bio u Čelsiju gde zarađuje astronomske svote novca. On je taj koji mora da preseče ako želi da se vrati, kao što su to uradili Kavenagi ili D'alesandro. Ako želi da se vrati, vrata Rivera su mu otvorena. Bilo bi zaista lepo da opet bude kod nas“, rekao je Riverov predsednik Rodolfo D'Onofrio.

Amerika, Kina ili River? Novac ili prva ljubav?

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar