Humanost na Banjici i oproštaj od Vujasinovića!

Vaterpolisti Partizana i Galatasaraja odigrali su humanitarni meč kako bi se prikupio novac za lečenje Radosava Andrejića.

Ostali sportovi 11.06.2016 | 14:45
Humanost na Banjici i oproštaj od Vujasinovića!

Blizu 500 ljudi došlo je na Banjicu i kupovinom ulaznice uključilo se u akciju čiji je cilj da se skupi 165.000 evra, koliko je neophodno da bi Andrejiću, bivšem vaterpolisti Partizana, na operaciji u Nemačkoj bila presađena koštana srž. Ulaznice su kupovali i akteri meča.

Ujedno, ovaj meč je bio i oproštaj Vladimira Vujasinovića od klupe Partizana, koji je na tvoj funkciji proveo četiri godine, a kao igrač bio je član crno-belih ukupno devet godina. On će od naredne sezone predvoditi ekipu Pro Reka.

Rezultat je ovoga puta bio u drugom planu, ali viđena je lepa utakmica, a Partizan je pobedio sa 15:10 (3:2, 4:5, 3:2, 5:1), iako je igrao u kombinovanom sastavu.

U timu crno-belih nije bilo sedmorice prvotimaca koji su na pripremama A reprezentacije Srbije, pa je šansu dobilo nekoliko vaterpolista Banjice. Ni Galatasaraj, koji se priprema za završnicu domaćeg prvenstva, nije bio kompletan.

Ipak, Igor Milanović, trener turskog prvaka, je na raspolaganju imao većinu prvotimaca, predvođenih zvezdama kluba Slobodanom Nikićem i Mlađanom Janovićem. Viđeno je mnogo lepih poteza, efektnih golova, bilo je mnogo prilika za aplauze igračima.

Prodate su 464 ulaznice, po ceni od 300 dinara, a Partizan nastavlja akciju prikupljanja sredstava za lečenje Radosava Andrejića. Tokom vikenda, na utakmicama polufinalnih turnira Kupa Srbije za igrače do 17 godina na tribinama će biti postavljena kutija, u kojoj će posetioci moći da ubace dobrovoljne priloge.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar