Šešelj optužuje: "Čeda i Čović umješani u Đinđićevo ubistvo!"

Lider radikala traži saslušanje bivših funkcionera, za koje tvrdi da su direktno umešani u atentat na premijera

Srbija 10.06.2016 | 22:05
Šešelj optužuje: "Čeda i Čović umješani u Đinđićevo ubistvo!"

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj tvrdi da su nekadašnji lideri DOS Čedomir Jovanović i Nebojša Čović „direktno umešani u ubistvo Zorana Đinđića“. Šešelj je juče poručio da ubijeni premijer nije zaslužio da dobije spomenik u Beogradu, ali da je zaslužio da se sazna istina o njegovom ubistvu.

Lider radikala je izjavio da ni rukovodstvo DS, čiji je Đinđić bio predsednik u vreme atentata, nije htelo da mu diže spomenik, jer je, kako je rekao, znalo u kakve je sve kriminalne afere bio svojevremeno umešan.

Šilerova

"Pozivamo režim da istraži istinu o njegovom ubistvu. Neka se tome posveti. Vidimo da neki od onih koji su učestvovali u likvidaciji Đinđića čak pretenduju da uđu u vladu. Prvo Čedomir Jovanović treba da bude saslušan u vezi sa svim okolnostima koje se odnose na njega i za ono što imamo dokaze da je naložio rušenje kuće u Šilerovoj kako bi se sakrili svi tragovi kad je reč o tome ko je tamo dolazio", rekao je Šešelj.

Prema rečima lidera SRS, postoji strana, ali i politička pozadina ubistva.

"Aktuelni režim kao da se inati sa DS, koji nikad nije ni hteo da podigne spomenik Đinđiću. Rukovodstvo DS je najbolje znalo u kakve je sve kriminalne afere bio svojevremeno umešan Đinđić", tvrdi Šešelj.

Prozvani Jovanović juče nije odgovarao na naše pozive, a Nebojša Čović izneo je kontraoptužbe da se Šešelj neposredno pre atentata namerno sklonio u Hag kako bi izbegao lisice u Srbiji.

Zakleti neprijatelj

"Veoma je interesantno i za proučavanje to što se Šešelju daje ovakav medijski prostor kad se zna da je on bio zakleti Đinđićev neprijatelj, da je najavio ubistvo premijera i da je svesno pobegao u Hag, navodno dobrovoljno. A isto tako je i Miri Marković javio kad da se skloni. Interesantno je i to kako on sada svojom svakodnevnom pričom pokušava da skrene medijsku pažnju na neke druge ljude. On je zbog svojih tadašnjih veza procenio da mu je bolje da bude u Hagu u zatvoru, a ne u Srbiji, jer bi gotovo sigurno bio zatvoren posle svega što se dogodilo 12. marta 2003." tvrdi Čović za Kurir.

On kaže i da više nema nameru da polemiše na ovu temu.

"Neka svoj posao rade nadležni državni organi" poručio je Čović.

Optužuje i lidera SDS

I TADIĆ BEŽAO OD SPOMENIKA

Šešelj je rekao da se ni predsednik SDS Boris Tadić, koji je posle Đinđića preuzeo lidersku funkciju u DS, nije usuđivao da krene s inicijativom za podizanje spomenika ubijenom premijeru.

Kako tvrdi Šešelj, Tadić je takođe znao za „kriminalne afere“ svog prethodnika. Tadić juče nije odgovarao na naše pozive i poruke.

Izvor: Kurir

 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

$

11.06.2016 00:54

Čedi zafalilo para.

ODGOVORITE
Name

Milan

11.06.2016 10:10

Izgleda mi da Šešelj skreće paznju sa sebe, pa zna se sta je u to vrijeme govorio...

ODGOVORITE
Name

Mačak

12.06.2016 11:09

Šešelj je upravu

ODGOVORITE