Džons se oprostio: Crno-bijela porodica! Stiže Birčević?!

Dosadašnji krilni centar Partizana Kevin Džons na Tviteru se oprostio od beogradskog kluba.

Košarka 11.06.2016 | 16:15
Džons se oprostio: Crno-bijela porodica! Stiže Birčević?!

Američki košarkaš Kevin Džons potvrdio ono što je izjavio trener Partizana Aleksandar Džikić odmah posle finalne serije.

Amerikanac Kevin Džons jedan je od najzaslužnijih što se Partizan ove sezone izvukao iz agonije i borbe za opstanak u ABA ligi i dogurao do finala domaćeg prvenstva u kojem je bio gotovo egal sa Crvenom zvezdom Telekom.

Došao je u renomirani beogradski klub krajem oktobra i odmah je napravio dobru konekciju sa Grobarima, pokazavši da zna gde je došao.

Nakon što je prošao kratak period adaptacije, Džons je svojim igrama "gurao" crno-bele, a dolaskom Aleksandra Džikića za trenera postao jedan od ključnih igrača.

Odmah posle finalne serije prvenstva, u kojoj je Partizan pripretio Zvezdi, ali nije napravio iznenađenje, Džikić je nagovesti odlazak Džonsa iz crno-belog tabora.

"Kevin Džons sigurno odlazi, jer mu je cena skočila posle ove sezone. Igraće za novac koji mi ne možemo da priuštimo", rekao je Džikić.

Nedugo potom, Džons je na Twitteru potvrdio ono što je rekao njegov dosadašnji trener:

"Volim sve vas u mojoj crno-beloj porodici! Hvala vam za svu podršku, neću vas nikad zaboraviti!".

Kao najozbiljniji kandidat za naslednika spominje se Stefan Birčević, ’srebrni’ reprezentativac sa Mundobasketa 2014. godine i dosadašnji igrač Estudijantesa.

Birčević ima 26 godina, visok je 210 cm, a pre Španije nastupao je u Radničkom iz Kragujevca.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar