Šešelj: Đinđić ne zaslužuje spomenik!

Lider Srpske radikalne stranke, Vojislav Šešelj, izjavio je da Zoran Đinđić ne zaslužuje da dobije spomenik u Beogradu, što su znali i u rukovodstvu Demokratske stranke, pa nisu htjeli da mu dižu spomenik.

Srbija 09.06.2016 | 20:40
Šešelj: Đinđić ne zaslužuje spomenik!

Šešelj traži da se, umjesto toga, istraži puna istina o njegovom ubistvu.

"Pozivamo režim da se tome posveti, vidimo da neki od onih koji su učestvovali u likvidaciji Đinđića čak pretenduju da uđu u vladu. Treba Čedomir Jovanović prvo da bude saslušan oko svih okolnosti koje se odnose na njega, i za ono što imamo dokaze, da je naložio rušenje kuće u Šilerovoj, kako bi se sakrili svi tragovi oko toga ko je tamo dolazio", rekao je Šešelj. 

On je na konferenciji za novinare u sjedištu stranke kazao da ono što treba uraditi za Đinđića, bez obzira, kako je dodao, "šta je bio i kakav je bio, jeste - razjasniti njegovo ubistvo, a ne pjevati mu žalopojke". 

Šešelj smatra da postoji strana, ali i politička pozadina ubistva. 

"Aktuelni režim kao da se inati Demokratskoj stranci, koja nikad nije ni htjela da podigne spomenik Đinđiću. Rukovodstvo DS je najbolje znalo u kakve je sve kriminalne afere bio svojevremeno umješan Đinđić", rekao je Šešelj. 

On je dodao da se zbog toga ni Boris Tadić nije usuđivao da krene sa inicijativom za podizanje spomenika. 

Šešelj je primjetio da ima puno zaslužnih Srba, naučnika, književnika, ljudi iz drugih profesija koji zaslužuju spomenik, a nije im podignut. 

Izvor: Agencije

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Tomy

09.06.2016 19:05

Budala a koči.

ODGOVORITE
Name

Ja

09.06.2016 19:11

Nije sto si ti to rekao, Seselju, ali slazem se!

ODGOVORITE
Name

Brle

09.06.2016 20:07

U pravu je covjek, na Vidovdan nije trebalo praviti vasar.