Klopu su potrebna krila: Marković će dobiti šansu - ovoga puta je mora iskoristiti!

S obzirom da se radi o pojačanju koje je pre dve godine plaćeno 25.000.000 evra, svako vraćanje srpskog veziste u život moglo da donese i ekonomsku korist od neke buduće prodaje. Dakle, njegov ostanak u klubu ima i snažnu ekonomsku poleđinu.

Fudbal 11.06.2016 | 11:00
Klopu su potrebna krila: Marković će dobiti šansu - ovoga puta je mora iskoristiti!

Lazar Marković i Liverpul - druga šansa, verovatno i presudna kada je u pitanju budućnost velike nade srpskog fudbala na Enfildu. Mladi vezista ponovo je u Liverpulu, gde bi mogao da ostane i tokom letnjih priprema i pokuša da ubedi Jirgena Kopa da je kalibar za Redse, ali i spreman za ogromne napore na engleski fudbal.

Klopu su neophodna krila, svestan je njegov tim upravo na bočnim pozicijama u timu možda i najslabiji. Nekadašnji igrač Partizana i Benfike upravo bi tu mogao da vidi svoju šansu i tokom pripremnih mečeva pokaže da temperamentni Nemac može da računa na njega u narenoj sezoni. Makar i kao drugu opciju.

"Mi smo tanki na krilima. Svako ko bude uključen u predsezoni može da ima svoju ulogu.Pričaćemo o trenutnoj situaciji, govoriti o narednoj sezoni dok je ovde. Ako kaže, ostajem ovde u pred sezoni, reći ću - dobro, onda je sve na vama", poručio je u svom stilu Klop.

Redsi su naravno pokušavali i još pokušavaju da pronađu pojačanja na krilnim pozicijama, ali bi upravo u Markoviću mogli da dobiju ono što žele. S obzirom da se radi o pojačanju koje je pre dve godine plaćeno 25.000.000 evra, svako vraćanje srpskog veziste u život moglo da donese i ekonomsku korist od neke buduće prodaje. Dakle,Markovićev ostanak u klubu ima i snažnu ekonomsku poleđinu.

Problemi sa povredama značajno su pokvarili Markovićev boravak u Fenerbahčeu. Iako je na početku imao nekoliko prilično dobrih partija, pauzirao je mesec dana, a onda u potpunosti ispao iz ritma. Ti problemi ujedno su i uticali na čelnike turskog velikana da po isteku pozajmice ne razmišljaju o eventualnom otkupu njegovog ugovora.

Ipak, sve bi to moglo da se promeni ovog leta. Po svemu sudeći, Marković će dobiti ravnopravnu šansu sa ostalim saigračima iz tima da se izbori za svoju poziciju. Ukoliko uspe u tome, vrata velike inostrane karijere će mu ponovo biti otvorena.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar