F1: Monca sigurna do 2020. godine!

Skaj Italija i Gazeta delo sport prenose da je postignut načelni dogovor između Bernija Eklstona i Anđelo Skoti Damanija da Monca preživi u F1 kalendaru bar do 2020. godine.

Ostali sportovi 14.06.2016 | 08:15
F1: Monca sigurna do 2020. godine!

Formula 1 bez Monce? Ne to ne bi moglo da se zamisli, jer sve što vredi u najbržem cirkusu žudi za danom u kojem će se baš na ovoj trci, kao i u Monaku pokazati ko je ko i koliko vredi. Čak je i Berni Eklston na kraju uvideo da nema smisla da se ovaj događaj značajnije menja, ili čak briše što je ideja koju je javnost dočekala veoma negativnim komentarima.

Na osnovu svega toga došlo je do sporazuma između organizatora Velike nagrade Italije i Bernija Eklstona. Anđelo Skoti Damani  jutros je potvrdio ovu vest na radost ljubitelja Formule 1.

Nešto pre, sada već zvanične potvrde vest o izvesnom sporazumu preneo je Skaj Italija, a potvrdila Gazeta delo Sport u kratkoj informaciji u kojoj se navodi da su se Anđelo Skoti Damani, prvi čovek italijanskog auto-kluba i Berni Eklston načelno  složili da se Velika nagrada Italije održi na Nacionalnom autodromu. Italijanski mediji stidljivo su u prvi mah napomenuli da je u dogovovoru posredovao Flavio Briatore koji se uz mnoge druge ljubitelje Formule 1 od početka zalagao da Monca dobije zeleno svetlo na narednih sedam godina. Sa tom idejom se nije složio Berni Eklston, pa je došlo do kompromisnog rešenja po kome će trka u Monci biti zagarantovana u periodu od 2017. do 2020. godine.

Nakon ove najave, i pregovora koji su se odvijali u pozadini dešavanja Velike nagrade Monaka odahnuli su mnogi poklonici najbržeg cirkusa na Apeninskom poluostrvu jer više nema nedoumica oko ozvaničenja ugovora između italijanskih predstavnika i prvog čoveka Formule 1, Bernija Eklstona.

Flavio Brijatore i Berni Eklston za sada nisu izlazili u javnost sa detaljima pregovora.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar