Šešelj i Vučić oči u oči nakon osam godina

Predsednik SRS Vojislav Šešelj, koji će se danas prvi put posle osam godina sresti oči u oči sa mandatarom Aleksandrom Vučićem, kaže da nema unapred spremljene uslove, zahteve ni scenarija.

Srbija 07.06.2016 | 13:56
Šešelj i Vučić oči u oči nakon osam godina

"Imam pred sobom stanovište SRS, naše ideje, i njih ću da zastupam. Saslušaću i ideje i šta premijer ima da kaže, možda ću i komentarisati i to je to", kazao je Šešelj uoči današnjih konsultacija sa mandatarom o formiranju nove vlade.

 
Šešelj je ponovio da je radikalima neprihvatljivo svako insistiranje na ulasku Srbije u EU i da su za veće okretanje Rusiji, te da će takav stav ponoviti Vučiću.

Čedomir Jovanović, predsednik LDP, kaže da ne zna zašto ne bi razgovarao sa Vučićem „kada nas je vrlo pristojno pozvao na razgovore“.

On nije želeo da precizira šta će da kaže Vučiću.

"Hajde prvo da razgovaramo pa ćemo videti. Ne bi bilo u redu da sada govorim o tome šta ćemo sutra razgovarati", kazao je Jovanović.

Nenad Čanak, čija je LSV na izbore izašla na listi sa LDP i SDS, kaže da će otići na razgovore, ali da ni pod kojim uslovima neće ući u novu vladu.

"Saslušaćemo kakve ideje ima mandatar oko sastava nove vlade. Nisam siguran da će LSV naći nešto zbog čega bi ulazila u vladu. Ipak, moramo čuti šta se traži od nas, šta se nudi i šta je dobro za građane", kaže Čanak.

Praznih ruku, međutim, ne ide i predsednik pokreta Dveri Boško Obradović. On kaže da na razgovore ide sa svojih 10 tačaka za Srbiju koje će izložiti mandataru.

"Kao što je Vučić i rekao u dopisu, želeo bi da čuje ideje za razvoj Srbije. Takav dijalog je dobra i pozitivna stvar, bez obzira na to što smo suprotstavljene opcije i vrlo je korisna za politički život u zemlji", kaže Obradović.

On je najavio da će insistirati na promeni spoljnopolitičke orijentacije Srbije - manje EU, više Rusija, zatim formiranje Ministarstva za brigu o porodici, ali i na nizu ekonomskih mera poput investiranja u domaću proizvodnju, zaustavljanje bankarskih pljački, poreskih reformi, oporezivanja najbogatijih i ispitivanja imovine političara.

Predsednik JS Dragan Marković Palma izjavio je da od Vučiča neće tražiti nikakve funkcije i da on lično nije prihvatio nijednu od funkcija u poslednje tri godine, „ali sam dao sebi za pravo da kad odem u inostranstvo predstavljam Srbiju kao najveći funkcioner“. Marković će na konsultacije otići sa predsednikom SPS Ivicom Dačićem.

Vučićev poziv na razgovore nisu prihvatile DS, SDS i DSS.

Izvor: Blic

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

rokaj

07.06.2016 12:50

Oci u oci nakon osam godina jedva sam te poznao moja suzo skrivena...

ODGOVORITE
Name

Hm

08.06.2016 16:21

Kako 8 godina kad je Šešelj u zatvoru proveo 11 godina.