Selefija priznao krivicu za odlazak u ID

Fikret Hadžić iz Kaknja, pripadnik selefijskog pokreta koji je pokušao da se pridruži terorističkoj organizaciji "Islamska država", sklopio je sporazum o priznanju krivice sa Tužilaštvom BiH, koje je u skladu sa tim predložilo jednogodišnju kaznu zatvora.

Bosna i Hercegovina 07.06.2016 | 11:28
Selefija priznao krivicu za odlazak u ID

Priznanjem krivice optuženi se odrekao prava na suđenje, kao i prava na ulaganje žalbe na krivičnu sankciju koju mu izrekne Sud BiH, saopšteno je iz Tužilaštva.

Hadžić je optužen da je, kao pripadnik selefijske zajednice u BiH koja djeluje izvan zvaničnih institucija Islamske zajednice, tokom 2013. i 2014. godine napustio BiH i pokušao da se priključi terorističkoj organizaciji "Islamska država", koja djeluje na području Sirije i Iraka.

Policijske i bezbjednosne agencije u Turskoj spriječile su Hadžića u toj namjeri, nakon čega je vraćen u BiH.

Izvor: Srna

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

ja i vi

07.06.2016 10:48

MA LJUDI MOLIM VAS LIJEPO, GDE U SVIJETU SUD PREGOVARA SA TERORISTIMA, TO SE SAMO U BOSNI MOZE DESITI. TU NEMA NIKAKVIH INFORMACIJA NI KOLIkO JE ZIVOTA LISENO OD DOTICNOG PREGOVARACA, I S TIM NAVODNIM PREGOVORIMA SUD RASTERECUJEE SEBE A ZA ZRTVE I NE PITA.,,,TO TREBA CIM PRIJE ISTRIJEBITI IZ OVE CIVILIZACIJE, DOK SE NE NAKOTI JOS TAKVE GAMADI.

ODGOVORITE
Name

VAGA

08.06.2016 10:02

ODGOVARA SE ZA KRIVIČNO DJELO. TERORISTA NIJE TERORISTA DOK NE IZVRŠI TERORISTIČKI NAPAD ILI KAKVO DRUGO KRIVIČNO DJELO VEZANO ZA TERORIZAM.

ODGOVORITE
Name

Rs

09.06.2016 14:17

U pravu si.. Cim nisi srbin u pravu si... A taj majmun bradati je tamo cvijeće sadijo