Vlada pustila da uvene ski-centar "Igrišta"

Još jedno likvidirano preduzeće – Skijaški centar "Igrišta" kod Vlasenice. Vlada Republike Srpske je kupila turistički objekat prije osam godina, i kao što to obično biva s državnim preduzećima, pustila ga da uvene. Iza ski-centra "Igrišta" ostali su devastiran objekat i radnici koji se za zarađeni novac bore na sudu.

Republika Srpska 05.06.2016 | 20:00
Vlada pustila da uvene ski-centar "Igrišta"

Pokušaj Vlade Srpske da od ski-centra kod Vlasenice napravi turistički primamljiv objekat je propao. Slučajno ili ne, ali nemar Vlade koja je kupila ovaj objekat 2008. godine doveo je do vandalizma, pa su na ski-centru "Igrišta" pokidane žice, ski-oprema i devastirani svi objekti.

"Ski-centar je u tom periodu radio dosta korektno, sve dok u februaru 2012. godine nije pukla sajla na liftu 'Tanjir', koji spaja najnižu i najvišu tačku ski-centra. Nakon toga, nekoliko vikenda radili su samo liftovi i kapaciteti na lokaciji Javorova poljana, a poslije toga ski-centar više nije bio u funkciji i tako je do danas. U toku narednih godina sve što je moglo biti pokradeno i otuđeno nestalo je ili je razrušeno."

Hotel “Panorama” je zaključan, a istu sudbinu je doživio i Sportsko-rekreativni centar “Jezero”. Vlada Srpske je na jednoj od sjednica ove godine donijela odluku o pokretanju likvidacije u ski-centru "Igrišta". Iza nekadašnjeg uspješnog turističkog objekta ostali su radnici koji svoj novac pokušavaju da dobiju putem suda.

Kako je saopšteno iz Ministarstva trgovine i turizma Srpske, IRB ne može da proda preduzeće nikome, jer nema zainteresovanih kupaca, a Poreska uprava Republike Srpske pokušava da naplati 237 hiljada maraka duga putem Okružnog Privrednog suda u Istočnom Sarajevu. Još jedna mogućnost za razvoj turizma u Srpskoj pala je u vodu.

(BN televizija)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

hm

05.06.2016 20:03

Šta je do sad rađeno? Lokalna zajednica gledala kako propada a ministarstvo je u B.Luci.

ODGOVORITE
Name

Jeti

05.06.2016 20:14

Gdje nema para,nema ni vlasti toliko o njihovom patrotizmu i brizi za narod i radnike,imate izbore pa im se zahvalite.

ODGOVORITE
Name

zeder

05.06.2016 20:30

E tugo moja, ko nas vodi, ko nas je kleo, nije dangubio. Mozemo zivjet

ODGOVORITE
Name

Dragan

05.06.2016 20:55

A kad je to pa centar radio?

ODGOVORITE
Name

borac91

06.06.2016 07:22

Treba to unistiti da bi neko kupio za 1 km,sramota!

ODGOVORITE
Name

hehe

08.06.2016 08:02

Dajte to Majneksu dzabe, neka napravi nesto kao sto ima na Palama, bice svima dobro

ODGOVORITE