Hanka tuži advokata Duška Tomića

Hanka Paldum ponovo pred Sudom u BiH zbog "pevanja" u ratu. Tuženi advokat Duško Tomić veruje da će dokazati da je folk pevačica bila zaista mučiteljka.

Bosna i Hercegovina 05.06.2016 | 13:15
Hanka tuži advokata Duška Tomića

Suđenje advokatu Dušanu Tomiću - koga je tužila sarajevska pevačica Hanka Paldum zbog javno iznetih tvrdnji da je snažnim udarcem između nogu, u mošnice, zadala strahovite bolove Goranu Golubu, tadašnjem sužnju logora "Silos", dok je sa ostalim logorašima početkom 1993. godine spremao prostor za nastup pevača pripadnicima Armije BiH - biće nastavljeno 26. avgusta, saznaju "Novosti" u sudu u Sarajevu.

Hanka Paldum traži odštetu od 15.000 konvertibilnih maraka od poznatog advokata, a na prethodnom ročištu je rekla da će "sav novac od dobijene naknade dati Golubu".

"Samo sam poverovao u navode mog klijenta koji je sve to ispričao MUP-u Republike Srpske 2003. i Sipi 2007. godine, a potom i 2013. godine u Tužilaštvu BiH, pred međunarodnim tužiocem iz Slovenije. Naslednik tog predmeta, inače Bošnjak, rekao je Golubu da ne spominje Hanku", kaže Tomić.

"Sve žrtve iz logora "Silos" u kom je Goran bio više od četiri godine, apsulutno nevin, veštačene su po nalogu tužioca, dok on jedini nije. Zato sam ja tražio veštaka, koji ga je izveštačio i ustanovio da ovaj čovek, koji sada živi u Bratuncu, govori istinu i da je on od tog događaja zadobio traume nepopravljivog karaktera".

Tomić kaže da je Goran Golub, na prethodnom ročištu, pred Prvim opštinskim sudom u Sarajevu, jasno i glasno, suočavajući se sa Paldumovom, ponovio navode koje je tri puta dao državnim organima. Na Sudu je, po Tomićevim rečima, ustanovljeno da je, odmah po povratku sa Igmana, Golub o mukama koje je imao svedočio Halidu Čoviću, upravniku logora "Silos", koji mu je rekao "da više neće ići tamo, ali da o tome ćuti pošto je pevačica u odličnim odnosima sa Alijom Izetbegovićem".

"Čović nikada nije to demantovao, pa čak ni u sudnici kada je Goran Golub iznosio te navode", kaže Tomić.
"Pevačica tvrdi da nije bila u čizmama i uniformi, a imam svedoka potpukovnika Armije BiH, iz Konjica, Edhema Žilića, upravnika logora "Musala", kod koga je, kako mi je potvrdio, zadužila i vojnu uniformu i vojne čizme".

Izvor: Večernje novosti

 

 

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

poznajem

05.06.2016 12:01

Najmanje 5 ljudi koji su zlostavljani (nasvu srecu zivi su) samo zato sto su iz reda drugog naroda. Namjerno necu reci kojeg. To znaci, da bi i ti trebali biti sudjeni za ratni zlocin? Ma dajte!!! Ako ima ljudskosti i covjecnosti, onaj koji zna ko je ubijao u ime toga samo zato sto je iz reda drugog naroda, treba to prijaviti. Zbog ciste svijesti...

ODGOVORITE
Name

abc

05.06.2016 13:17

I ja cu tebe hanko tuzit sto si mi mami prodala pola kg suhog mesa za tri zlatne narukvice koje bi sad vredile najmanje 1 000 eura. Crkla da si.

ODGOVORITE
Name

Boxon

05.06.2016 13:42

Sjecam se na početku rata kakve je na RT Sarajevo ratno huškačke izjave davala Hanka. Do kraja rata nije upotrebljavala riječ Srbi. Baš mi je odvrtna. Međutim, neko to gleda odozgo i sad joj je rođeni sin rak rana koja je izjeda. Baš je mrzim (sve ove godine). Kad bih je sreo pljunuo bih je u lice

ODGOVORITE
Name

re

05.06.2016 15:45

Boxon,šta reče...neko gleda odozgo...Vjerovatno tebe ne čuje...Mržnja je najgori ljudski osjećaj...Pazi se...NEKO GLEDA ODOZGO.

Name

Danijel

05.06.2016 14:28

Kako je samo odvratna.

ODGOVORITE
Name

Pasha

05.06.2016 14:36

Pa zlato nije tada burazeru vrijedilo kinte,poslije hebanja nema kajanja reci mami

ODGOVORITE