Grci pare od pomoći troše na migrante

Novac koji je Atina primila od EU u okviru paketa finasijske pomoći skoro da i neće pomoći Grčkoj jer je usmjeren na borbu protiv "humanitarne katastrofe" među migrantima, izjavio je danas zamjenik ministra spoljnih poslova Nikos Ksidakis.

Svijet 02.06.2016 | 10:20
Grci pare od pomoći troše na migrante

Ksidakis je istakao da se grčki narod nalazi "pod stalnim pritiskom", premda su grčki partneri u EU pomagali njegovoj zemlji "na mnogo načina".

Uprkos tome što je više od milion ljudi stiglo u Grčku tokom prošle godine, Vlada u Atini je uspjela da se izbori sa migrantskom situacijom i da je "stavi pod kontrolu".

Grčka se sada oslanja na "dugoročnu saradnju" sa EU koja treba da pomogne zemljama kontinenta da prevaziđu "humanitarnu katastrofu", istakao je ovaj visoki zvaničnik u intervjuu stanici "Raša tudej".

Kako bi se osigurala gepoplitička ravnoteža u regionu, Grčkoj je potreban novac koji ponekad ne dobija, iako joj je to obećano, rekao je ovaj zvaničnik.

"Obećan nam je novac koji trenutno čekamo. Pomoć nije stigla na vrijeme", rekao je Ksidakis dodajući da, kada Atina dobije obećana sredstva, prvenstveno će ih iskoristiti da bi se izborila sa migrantskom krizom.

 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Pasha

02.06.2016 11:06

I dobili su pare da pomognu ljudima,sta je nejasno

ODGOVORITE