Doboj: Dostavljali trupce firmi bez pilane

Centar javne bezbjednosti Doboj podnio je juče Okružnom tužilaštvu Doboj izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv D.G. iz Modriče i Z.S. iz Banjaluke, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo "zloupotreba ovlašćenja u privredi".

Republika Srpska 01.06.2016 | 11:27
Doboj: Dostavljali trupce firmi bez pilane

Za D.G. postoji osnovana sumnja da je kao odgovorno lice u Javnom preduzeću "Šume Republike Srpske" a.d. Sokolac u februaru i aprilu 2015. godine sa privrednim društvom "Gora" d.o.o. Teslić zaključio ugovore o sukcesivnoj isporuci trupaca četinara (1.400 m3) ukupne vrijednosti od 180.509,01 KM, iako je znao da navedeno privredno društvo ne posjeduje pilanske kapacitete, odnosno ne ispunjava minimalne tehničko-tehnološke uslove za primarnu preradu drveta.

Na osnovu ugovora koji su zaključeni suprotno odluci o načinu i uslovima prodaje šumskih drvnih sortimenata, koja je donesena od strane Nadzornog odbora JP "Šume Republike Srpske", te suprotno upustvu o primjeni iste odluke koje je kao odgovorno lice donio i potpisao D.G, Šumsko gazdinstvo "Borja" Teslić je tokom 2015. godine privrednom društvu "Gora" d.o.o. Teslić isporučilo 956,10 m3 trupaca četinara, ukupne vrijednosti od 126.425,13 KM.

Zaključivanjem ugovora i isporukom drvnih sortimenata privrednom društvu koje ne ispunjava minimalne tehničko-tehnološke uslove za primarnu preradu drveta oštećeni su ostali drvoprerađivači koji ispunjavaju potrebne tehničko-tehnološke uslove za primarnu preradu drveta.

Za drugoprijavljenog Z.S. postoji osnov sumnje da je kao odgovorno lice u službi za komercijalne poslove u Javnom preduzeću "Šume Republike Srpske" a.d. Sokolac, zajedno sa D.G. potpisao navedene ugovore na osnovu kojih su drvni sortimenti isporučeni privrednom društvu koje ne ispunjava uslove i na osnovu kojih su oštećeni drugi prerađivači koji ispunjavaju tehničko-tehnološke uslove za primarnu preradu drveta.

Izvor: Press.rs

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

VASILIJE

01.06.2016 09:44

Ponovo ažuriram nagradno pitanje : Postoji li ijedan posao koji je uradila vladajuća crvena banda a da nije duboko kriminalizovan! Narode, u pamet se!

ODGOVORITE
Name

klapac

01.06.2016 10:17

Zaključivanjem ugovora i isporukom drvnih sortimenata privrednom društvu koje ne ispunjava minimalne tehničko-tehnološke uslove za primarnu preradu drveta oštećeni su ostali drvoprerađivači koji ispunjavaju potrebne tehničko-tehnološke uslove za primarnu preradu drveta. ___________ Ovo je tačno medjutim, bilo bi i te kako potrebno da MUP provjeri kako su ona privredna društva koja sada imaju te kapacitete za preradu drveta, došla do tih kapaciteta u proteklim godinama. Ako se nešto hoće regulisati onda se mora sveobuhvaatno sagledati pa postupiti u skladu sa zakonima. Ako se utvrdi da ta privredna društva nisu zakonito stekla te kapacitete oni moraju biti oduzeti u korist naroda o čijem interesu brine državni aparat. Kad sve to državni aparat dovede u red, onda treba da nastave nadgledati ko kome i kako isporučuje oblovinu,

ODGOVORITE
Name

trupac

01.06.2016 10:59

JEST DA JE TAKO AL´NIJE -OVO JE ZEMLJA "BEZAKONJA" !

Name

Anti SPRS

01.06.2016 11:36

Tako je to kad odlučuju "socijalisti"....vlasnik pilane u Han Pijesku je i direktor državnog šumskog gazdinstva...

ODGOVORITE
Name

Drvoseca

01.06.2016 22:16

Pa ovaj Dragan Grabovac bi tatu prodao djavolu a da nece ovako nesto napravito. Setite se sta je uradio sa PD Modrica!!

ODGOVORITE
Name

gazda

02.06.2016 10:53

Covjek uradio samo sto mu je drzava rekla ,ne pametuj previse

Name

Drvoseca

02.06.2016 14:02

Drzava mu sigurno govori sta da radi zadnjih 20 godina, a on jadan mora da slusa i trpi to a nikakve koristi nema. Prijatelju ocigledno si dobio ili treba da dobijes posao preko njega ili njegove stranke pa ti je on Bog

Name

ANTI SPRS 2

02.06.2016 08:24

D.G. je samo kolateralna šteta ( kao što su uostalom Ljubojević i Galić) da se prikriju Ristovo 5% za sve veće transakcije u Šumama. Trenitno se dešava opšta haračina od strane socijalista. D.G. nije ispunjavao njihove želje zato je i smijenjen.

ODGOVORITE
Name

Drvoseca

02.06.2016 10:45

Sad ces jos da kazes da je Dragan Grabovac postenjacina?! Daj pusti to, citav modricki kraj vrlo dobro zna kakav je to covjek

Name

Anti SPRS 2

02.06.2016 16:32

Za Rista je postenjacina i po, i dobar je covjek, za razliku od "5%"

Name

gazda

07.06.2016 15:30

Ocigledno "prijatelju" moj ne znas ko je gospodin Grabovac ,veliko ime i velik covjek ,bio je jedini covjek za sume zato se nije ni uklapao i morao je otic sa generalnog direktora,pomogao je svakom,takav je covjek prije ce dat drugima nego sam sebi