Đilas: Specifilčna je situacija, ali Bobi će igrati za Srbiju!

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije (KS) Dragan Đilas uveren je da će Boban Marjanović igrati u kvalifikacijama za Olimpijske igre.

Košarka 07.06.2016 | 21:15
Đilas: Specifilčna je situacija, ali Bobi će igrati za Srbiju!

"Marjanović ima specifičan status jer San Antonio može da mu ponudi ugovor tek 1. jula. Pričali smo sa njegovim menadžerom za Evropu, našli smo način da platimo osiguranje i on bi mogao da bude prvi koji je na taj način osiguran, a da igra za reprezentaciju. Selektor je pričao sa njim i on je spreman da igra", rekao je Đilas.

Đilas je istakao da je izuzetno važno što su razrešene sve dileme oko organizacije kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre u Beogradu i poručio da cilj ostaje isti, obe selekcije u Riju.

"Najvažnije je da se kvalifikacioni turnir igra u Beogradu, kako je i planirano. Na sastanku u Dablinu prihvaćen je naš stav i suspenzija je stavljena van snage. FIBA prati dešavanja po ovom pitanju i očekujem da će doći do rešenja dva Borda i da neće biti sankcija za Evropsko prvenstvo", rekao je Đilas.

Kako je naveo, poismo koje je nedavno poslao na adresu FIBA jeste bilo u kritičkom tonu, ali pre svega jer je u pitanju važna situacija i odluka je velika.

"Imamo situaciju da trenutno za jedne klubove važi jedno pravilo, a za druge drugo", dodao je predsednik KSS.

Đilas je ponovio da će turnir u Beogradu biti najjači u poslednjih deset godina i dodao da, uz podršku publike, očekuje da Srbija bude jedna od pet zemalja koja će u RIju imati i mušku i žensku selekciju.

Predsednik KSS je otkrio da se na Bordu FIBA u Dablinu pričalo o finansijama, o budućnosti ženske košarke, kao i činjenici da je prvenstvo Evrope za košarkašce 2017. dodeljeno Češkoj, a ne Srbiji, koja je šampion Evrope.

Kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre održaće se od 4. do 9. jula u Kombank areni.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar