Održano 69. druženje "srbačkih lažova"

Proteklog vikenda u Sitnešima kod Srepca održano je tradicionalno druženje članova Udruženja lažova, koje njeguje ovu neobičnu tradiciju od 1947. godine. Ovoga puta, okupilo se oko tridesetak „lažova“ iz cijele opštine, koji su došli sa novim lovačkim i ostalim pričama i dogodovštinama za koje tvrde da su „istinite“.

Republika Srpska 30.05.2016 | 13:40
Održano 69. druženje "srbačkih lažova"

Titulu „najlažova“ srbačke opštine za 2016. godinu, po drugi put zaredom, osvojio je Vid Babić iz Sitneša, koji je ispričao priču o tome kako je sušio 20 kilograma kobasice. Da bi što prije, ali i kvalitetno osušio kobasicu, kaže, potrebno je kvalitetno drvo i dobra sušara.

„Jedan prijatelj mi je za ovaj posao obezbjedio dva panja afričke šljive. Založio sam, pušilo se cijeli dan, a ujutro me probudi žena i veli da na sušari nema crijepa. Skočim u pidžami, jer sam pomislio da je neko izvršio provalu, kad tamo imao sam šta i da vidim – kobasice su narasle i probile krov“, ispričao je Babić i naglasio da je štetu napravila afrička šljiva, asocirajući na čuveni afrodizijak.

Drugo i treće mjesto podijelili su Strahilo Rakić i Savo Topić, koji su se predstavili sa zanimljivim i „istinitim“ doživljajima. Strahilo je, kaže, imao problem sa kamenom u bubregu, kojeg je izbacio uz pomoć čajeva, ali je kamen bio toliko velik da je razbio školjku u toaletu.

Savo je jedne noći čuo neobične zvukove u dvorištu i pomislio da su došli lopovi. Izašao je da provjeri, ali od lopova ni traga, pa je zaključio da je riječ o rđi koja je, kaže, nagrizala njegov stari automobil.

„Inače, svašta sam doživio u životu, naročito u vrijeme rata. Krenuli smo u napad i trebalo je prijeći rijeku, ali nije bilo čamca, a ni plivanje nam nije bila dobra strana. Sjetim se, bacim bombu, eksplozija razbi vodu i mi prijeđemo na drugu stranu“, ispriča Savo Topić i naglasi da je za ovaj poduhvat pohvaljen od komandanta. Najboljim lažovima pripale su simbolične nagrade – gajba piva, rakija i vino.

Doživotni predsjednik srbačkih lažova, 86-godišnji Vlado Rakić kaže da je udruženje formirano 1947. godine pod nazivom „handrpovci“, a l974. godine preimenovano je u Društvo lažova, da bi se 2009. godine preimenovalo u Udruženje lažova.

„Naši članovi mogu biti svi koji vole druženje, šale i zezanje, osim političara, jer od njih niko ne može više lagati, oni su bez konkurencije“, tvrdi starina Vlado. On apeluje na na sve koji imaju sklonosti za šalu i razonodu da im se priključe kako bi se omasovili, jer je evidentno da članstvo opada – biološki.

Iduće godine na svečan način biće obilježeno 70 godina od postojanja.

BN televizija (S.K.)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

MIHAILO MIKIC

30.05.2016 13:12

Cestitamo SRBackim Lazivima na njihovom uspjesnom druzenju i salama sa kojim potvrdjujuci da nas narod kroz SVOJ humor nikome zlo NE MISLI. Dobro je sto su SRBacki Lazovi zabranili "politicarima" kao najvecim lazivima da budu clanovi njihovog udruzenja. Da to nisu ucinili narod bi OSTAO bez Crnog humora!

ODGOVORITE
Name

Stevandic

30.05.2016 14:07

Radio ja u dvoristu a svirao mi radio-kasetofon,kad na radiju zakukurika pijetao,u tom odnekud skoci lisica i zgrabi radio u zubima i odnese u sumu. Nakon godinu dana ja se zadesio u sumi,kad ono svira radio odnekud,ja tamo kad cetiri male lisice igraju uzicko oko radija. Jes vala bas

ODGOVORITE
Name

Bluka

30.05.2016 16:44

Ja ovakva udruzenja gledam svaki dan kad zasjeda skupstina.

ODGOVORITE
Name

Znamo li

30.05.2016 21:39

Ko su pravi SNSD a ko preletaci il to kad si lazov nije ni bitno

ODGOVORITE