Eufor podržava SIPU u borbi protiv kriminala

Eufor cijeni napore Agencije za istrage i zaštitu /SIPA/ BiH u borbi protiv svih vidova kriminala i osiguranju vladavine prava u BiH, rekao je novoimenovani komandant Eufora u BiH Fridrih Šroter na sastanku sa direktorom Sipe Pericom Stanićem.

Bosna i Hercegovina 27.05.2016 | 10:05
Eufor podržava SIPU u borbi protiv kriminala

Šroter je prilikom jučerašnje posjete Sipi istakao da su mu preko oficira za vezu prenesene samo najbolje impresije u vezi sa dosadašnjom saradnjom sa Sipom, te da je ubijeđen da će uspješna saradnja biti nastavljena.

On je naglasio da Sipa ima punu podršku Eufora, saopšteno je iz Sipe.

Stanić je čestitao komandantu Eufora na imenovanju i rekao da je Sipa siguran i pouzdan partner, te da je na raspolaganju Euforu za svaki vid podrške i saradnje.

Budući da je riječ o nastupnoj posjeti novoimenovanog komandanta Eufora, direktor Sipe predstavio je Šroteru osnovne činjenice u vezi sa radom Agencieje, njenu organizacionu strukturu, nadležnosti i ulogu koju ima u bezbjednosnom sistemu BiH.

Na sastanku je razgovarano i o aktuelnoj bezbjednosnoj situaciji u BiH i svijetu i drugim značajnim pitanjima od obostranog interesa.

Izvor: SRNA

Foto: SIPA

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

TO LJUDINO

27.05.2016 08:45

Ne moze debeo covjek da ne valja.To bucko ziv i zdrav nam bio. Pomozi Stanicu da satjeramo lopove u cosak,a onda hvatanje i zna se na sviranje klavira.

ODGOVORITE
Name

djoda

27.05.2016 09:21

TAKO JE , al´prvo da vrate pare pa onda godisnji (zatvor) !

Name

loko

27.05.2016 09:31

Tako je!!