Bosić: Procesuirati političku korupciju

Nećemo tolerisati nikakve oblike korupcije, posebno političke, iza koje stoje enormno visoki novčani iznosi ili neka druga vrsta koristoljublja – izjavili su danas u Bijeljini ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić i predsjedavajući Predstavničkog vijeća Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić.

Republika Srpska 26.05.2016 | 17:28
Bosić: Procesuirati političku korupciju

Oni ističu da će uskoro biti provedene konkretne mjere za procesuranje pojedinaca koji zloupotrebljavaju Izborni zakon BiH i volju građana.

U posljednjih 15 godina korupcija je ušla u sve pore društva i institucije vlasti, direktno proizvodi ekonomsku nestabilnost, sprečava dolazak stranih investicija, siromaši stanovništvo, uništava vladavinu prava i stvara veliku socijalnu nejednakost među građanima Republike Srpske i BiH – naglašavaju Bosić i Mektić.

“Posebna pažnja biće posvećena političkoj korupciji, jer se radi o velikoj materijalnoj koriti, transferima koji se enormno naplaćuju, teškim povredama zakona i sigurno je to nešto što ćemo istraživati, dokumentovati i učiniti sve da se procesuiraju”, kaže Mektić.

“Poslanici i odbornici otvoreno trguju mandatima koje su dobili na osnovu politike koju su prezentovali građanima na izborima, što je nedopustivo”, napominje Bosić.

“To nije samo u Bijeljini, već i u Republici Srpskoj, još nema na nivou BiH. Te procese treba zaustaviti, počev od Nenada Stevandića, Darka Banjca, Zlatka Maksimovića”, naveo je Bosić.

Komentarišući odnos SDS-a i PDP-a, Bosić je rekao da će Mićo Mićić biti kandidat Saveza za promjene za gradonačelnika Bijeljine i da će, iako u nekim sredinama ima različitih mišljenja i kombinacija, biti predloženi zajednički kandidati na izborima.

Vlast Republike Srpske mora se uozbiljiti, jer ovo je put ekonomskog urušavanja Srpske i zaduživanja generacija koje dolaze. To je opasnost za Srpsku i njenu budućnost – zaključio je Bosić.

BN televizija