Ofanzivni Muslin debitovao pobjedom protiv Kipra na klupi Srbije!

Na svom debiju na klupi Srbije Slavoljub Muslin je upisao pobedu nad Kiprom 2:1. Strelci za Srbiju bili su Mitrović i Tadić, Maksimović je dao autogol.

Fudbal 25.05.2016 | 19:15
Ofanzivni Muslin debitovao pobjedom protiv Kipra na klupi Srbije!

Iskusni stručnjak je izveo postavu sa pet defanzivaca, ali je Srbija od starta napadala i u prvih deset minuta povela sa 2.1.

Veliki kiks odbrane je rezultirao autogolom Maksimovića, a 'Orlovi' su posle toga uzvratili napadačkom igrom do kraja poluvremena. U drugom delu Srbija je promašila jedan zicer, a Kipar je u nadoknadi vremena imao priliku za izjednačenje.

Srbija je sjajno delovala na startu meča, Aleksandru Mitroviću su bila potrebna samo dva minuta da savlada Georgidesa i donese prednost 'Orlovima'. Na sledeću šansu se čekalo još samo dva minuta. Već posle 10 minuta Tadić je ostao sam na 20 metara i šutirao, lopta se odbila od defanzivca gostiju, promenila pravac i prevarila čuvara mreže Kipra.

Nastavili su izabranici Slavoljuba Muslina sa dobrom igrom i pritiskali, a Nemanja Maksimović je u 34. minutu postigao treći gol na meču. Nažalost, poslao je prejak pas nazad ka Kahrimanu i prevario ga, tako smanjivši rezultat na 2.1.

Do kraja poluvremena Kipar je mogao da izjednači, ali je Sotiru odlučio da pokuša da inscenira penal i dobio žuti karton.

Selektor Muslin je na startu drugog dela igre zamenio pet igrača, a od izmena najviše su se istakli Ljajić i Živković. Oni su se u jednoj akciji prekombinovali i upropastili kontru 3 na 1 koja bi osigurala lagodnu pobedu 'Orlovima'.

U jednoj od poslednjih akcija na meču Kahriman je bio neoprezan i zamalo je bio lobovan. Kiprani su posle promašaja tražili jedanaesterac, ali sudija nije podlegao pritiscima i meč se završio 2:1.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar