Predstavljen Muslin: Jedinstvo je ključ uspjeha!

Novi selektor fudbalske reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin poručio je da je nacionalnom timu u kvalifikacijama za Mundijal u Rusiju najpotrebnije jedinstvo.

Fudbal 22.05.2016 | 20:40
Predstavljen Muslin: Jedinstvo je ključ uspjeha!

"Hvala predsedniku i rukovodstvu Fudbalskog saveza što su mi dali poverenje. Ovo gledam kao čast, ali i veliku obavezu i na taj način trebalo bi da razmišljaju i igrači."

"Ubeđen sam da možemo da se plasiramo u Rusiju, da je drugačije ne bih ni prihvatio poziv. U ovom trenutku prva reč koja mi pada na pamet je jedinstvo, kao što je viđeno prilikom izbora novog predsednika FSS", rekao je Muslin na zvaničnoj promociji u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi.

Prethodno, Muslin i predsednik Slaviša Kokeza potpisali su ugovor do kraja kvalifikacija, koji će automatski biti produžen ukoliko se izbori plasman na Mundijal u Rusiju.

"Dobili smo selektora koji ima veliku reputaciju i pre svega ogroman autoritet. FSS i tim koji vodim daće sve od sebe da selektoru obezbedi jedinstevnu podršku. Želimo da vratimo kult reprezentacije i plasiramo se na Mundijal", rekao je Kokeza.

Muslin je potom predstavio svoj steručni štab, u kojem su Sergej Gurenko, Mladen Krstajić, Zoran Filipović, Radiša Ilić i Marko Stojanović.

"Očekuje nas veliki rad jer se nismo plasirali na tri uzastopna velika takmičenja. Reći ću igračima da su oni 50 odsto krivci za neuspehe, dok preostalih 50 odsto ide na druge opkolnosti. Ali, osetio sam u razgovoru sa njima da imaju veliku želju da igraju za Srbiju", istakao je Muslin i dodao da će ostati pri stavu da stranci nisu potrebni reprezentaciji.

Muslin će na klupi Srbije debitovati u sredu u Užicu, u prijateljskom meču protiv Kipra, šest dana kasnije na programu je meč sa Izraelom u Novom Sadu, a najjača provera biće meč protiv Rusije 5. juna u Monte Karlu.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar