Albanaci i Englezi se potukli u zatvoru

Tokom zatvorske vežbe u zatvoru Vandsvort, u Londonu, došlo je do sukoba albanskih i engleskih zatvorenika.

Svijet 20.05.2016 | 21:00
Albanaci i Englezi se potukli u zatvoru

Tuča je snimljena sigurnosnim kamerama.

Nije utvrđeno koliko zatvorenika je učestvovalo u tuči, ali se vidi da je jedna grupa bila u većini. Na kraju video-snimka vidi se da je ta grupa napala jednog zatvorenika koji je ostao nepomičan. Čuvari su kasnije potvrdili da je preživeo napad.

Video-snimak je dospeo u javnost nedelju dana nakon što je droga u taj zatvor uneta dronom.

Vandsvort, zatvor u kome su boravili Čarls Bronson i Roni Krej, jeste zatvor kategorije B i koji je do nedavno bio na dobrom glasu. Trenutno u njemu ima 1.600 zatvorenika, a tenzije su počele da rastu prošle godine.

Do sada, oko stotinu zatvorenika se ubilo zbog brutalnosti u ćelijama.

U dokumentarcu BBC-ja, koji je prikazan u sredu 18. maja, prvi put je prikazana prava situacija u zatvoru. Ekipa britanske televizije boravila je sedam dana u ćelijama zatvora.

Dokumentarac se zove "U zatvoru Vandsvort: Droga i tenzija, intervjui zatvorenika i čuvara". Prikazani su inserti na kojima se vidi da zatvorenici puše kanabis dok ih stražari gledaju s balkona.

Zatvorenici su u intervjuima govorili kako je lako doći do droge u zatvoru, uključujući i heroin.

Spominje se i da je korupcija u zatvoru na visokom nivou. Navodi se da zatvorenici čuvarima daju novac u zamenu za telefone i drogu.

Izvor: RTS

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Kiki

20.05.2016 19:41

Treba se vidjet da Albanci dodju sluzit kaznu u RS. Tamo ih Englezi napadaju samo zato sto su Albanci.

ODGOVORITE
Name

Ранко75

20.05.2016 20:21

Стражари сада вам је прилика да се добро обогатите (онако "поштено" енглески) и то да наоружате разним хладним оружјем ове а онда се одмакните и гледајте. Тако ћете једним ударцем имати три користи (зарадићете, бесплатна представа и на крају биће кримоса много мање) и то све у духу ваше империјалне традиције.

ODGOVORITE