Jednoglasno: Slaviša Kokeza je novi predsednik FSS-a!

Slaviša Kokeza jednoglasno je izabran za novog predsednika Fudbalskog saveza Srbije. "Novi predsedniče, sedi pored mene. Ostali neka se rasporede kako hoće", rekao je Karadžić, novi počasni predsednik, svom nasledniku - Slaviši Kokezi.

Fudbal 20.05.2016 | 14:00
Jednoglasno: Slaviša Kokeza je novi predsednik FSS-a!

Posle osam godina vladavine Tomislava Karadžića, na čelo Fudbalskog saveza Srbije (FSS) stupio je novi predsednik, doskorašnji potpredsednik FSS - Slaviša Kokeza.

Jednoglasno!

Bivši potpredsednik FK Crvena zvezda (2012-2015), predsednik Fudbalskog saveza Beograda (2014-2016) i potpredsednik FSS (2015-2016) preuzeo je novu, čelnu funkciju u srpskom fudbalu, na izbornoj skupštini održanoj u petak, u Kući fudbala u Staroj Pazovi.

Tim izborom, za koji su bili svi delegati skupštine, prestao je mandat odlazećeg predsednika Karadžića, koji neće napuštati Terazije 35, već će sarađivati sa Kokezom i u narednom periodu, u svojstvu počasnog predsednika FSS.

Uz Karadžića i generalnog sekretara Nebojšu Ivkovića, koji će ostati na funkciji, najavljeno je da će Kokezin tim činiti i novi potpredsednici - Savo Milošević i Goran Bunjevčević, a trećeg će odabrati Zajednica klubova Superlige.

Takođe, odabrani su i novi članovi Izvršnog odbora - Branko Stojaković, Novica Tončev, Miodrag Janković, Goran Bunjevčević, Goran Milanović, Savo Milošević, Darko Ramovš i Janko Žamberi.

Slaviša Kokeza (39), novi predsednik Saveza, bio je jedini kandidat na izborima, što je bilo nagoveštavano od jeseni i početka izbornog procesa, kada je napustio Crvenu zvezdu, poslušavši pozive navijača da uprava napusti klub nakon lošeg starta sezone.

U Crvenoj zvezdi Kokeza je bio funkcioner od novembra 2012. godine, kada je postao član radne grupe (Džajić, Čović, Kokeza, Radujko, Tončev, Stojadinović, Lemajić, Ćulibrk, Antić) koja je nakon intervencije tada prvog potpredsednika vlade Aleksandra Vučića stupila u posrnuli klub.

Kao jedan od najuticajnijih čelnika crveno-belih, nedugo potom stupio je na potpredsedničku funkciju i obavljao je do odlaska iz kluba.

Bivši predsednik FSS Tomislav Karadžić (77) proveo je na Kokezinoj novoj funkciji osam godina.

Prethodno je u dva mandata bio zamenik predsednika Fudbalskog saveza Srbije i Crne Gore, a 15 godina je predsedavao Fudbalskim savezom Vojvodine. Uz to, bio je i predsednik Spartaka i Partizana, iz kojeg se 15. jula 2008. i preselio na mesto prvog čoveka FSS.

Kao najveći plusevi u njegovom radu ostaće izgradnja Kuće fudbala, finansijska konsolidacija Saveza, značajno poboljšana infrastruktura (reflektori, veštački tereni) i veliki uspesi omladinskih reprezentacija, koje su osvojile Evropsko prvenstvo i Mundijal u svom uzrastu na Novom Zelandu.

Sa druge strane, najveći minus koji ostaje za Karadžićem su godine katastrofalnih rezultata "A" selekcije, koja se u njegovom osmogodišnjem mandatu, uz čak osam promenjenih selektora, kvalifikovala samo na jedno veliko takmičenje, a propustila poslednja tri.

Period vladavine Slaviše Kokeze počinje izborom novog selektora - Slavoljuba Muslina, koji će biti zvanično promovisan u nedelju.

"Stvaranje pozitivne atmosfere oko i unutar reprezentacije je moj prvi cilj. Propustili smo tri velika takmičenja i nema potrebe da ističemo koliki je to gubitak. Na to su uticali mnogi faktori, ali kriza rezultata je očigledna. Izabrali smo novog selektora, dokazanog, i moramo da vratimo poverenje nacije. Neophodno je da iskorenimo klubaštvo i lične interese jer moramo da budemo ujedinjeni na putu ka SP", rekao je Kokeza predstavljajući program delegatima Skupštine.

Novi članovi Izvršnog odbora su Branko Stojaković, Novica Tončev, Miodrag Janković, Goran Bunjevčević, Goran MIlanović, Savo Milošević, Darko Ramovš i Janko Žamberi, dok će generalni sekretar ostati Nebojša Ivković.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar