Karadžić: Zahtjev za još 90 dana za žalbu

Prvi predsjednik Republike Srpske Radovan Karadžić zatražio je danas od sudskog Mehanizma u Hagu dodatnih 90 dana za podnošenje žalbe na presudu, kojom je u martu osuđen na 40 godina zatvora.

Republika Srpska 20.05.2016 | 22:56
Karadžić: Zahtjev za još 90 dana za žalbu

U podnesku, koji je potpisao član pravnog tima savetnika Karadžića, Piter Robinson, navodi se da je zbog "neadekvatnih resursa koji su na raspolaganju timu odbrane, nemoguće podneti smislenu žalbu do 22. juna".

Karadžić je dobio 60 dana za podnošenje žalbe, a taj period ističe 22. juna, saopštio je Tribunal.

Haški tribunal je 24. marta osudio Karadžića (70) na 40 godina zatvora, pošto ga je Sudsko veće proglasilo krivim za genocid nad muslimanskim stanovništvom u Srebrenici, zločine u Sarajevu, uzimanje talaca i brojne ratne zločine u sedam bosanskih opština.

Predsednik Haškog tribunala Teodor Meron imenovao je prošlog meseca sudije Žalbenog veća u slučaju Karadžić.

Žalbenim većem predsedavaće sudija Teodor Meron, a pored njega imenovani su i sudije Vilijem Husein Sekule, Vag Prise Jensen, Žoze Rikardo de Prada Solesa i sudija Grasijela Suzana Gati Santana.

Izvor: Agencije

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

sss

20.05.2016 14:07

Gdje ste sada Srbi pravi i stvaraoci RS ovaj gospodin je stvorio ovo sto imamo sa narodom i nije izdajnik i brani srpski marod i on je legitiman za RS jer je ju stvarao i ima sta da brani mozes branit ono sto si stvorio pitam vas sta Mile brani i gdje mu je bilo to srce kad je trebalo za one koji ne znaju kad je stvarana RS bio je u opoziciji profiter i dezerter i sve njegove sluge isti igraci, ali nece dugo zivio Raso!!!

ODGOVORITE
Name

As

21.05.2016 08:17

Stvarajuci REPUBLIKU SRPSKU morao je da vodi računa o tome da valja živjeti u toj državi,trebao je sprijeciti i kazniti one koji čine ono sto su počinili. NI MALO NIJE PRIJATNO BITI SRBIN POSLE TAKVIH OPTUŽBI. I mi i nasa pokoljenja moramo živjeti sa tim,A SRBI NISU TAKAV NAROD

Name

Zehro

20.05.2016 14:11

Ostani kuci

ODGOVORITE
Name

za zehru

20.05.2016 14:32

Ne mirujem nisam kuci inace sam terenac shvatio si ako nisi glupson ja nikad ne mirujem imam razlog

ODGOVORITE
Name

ne mogu nista

20.05.2016 14:55

Ne samo pravi Srbi nego ni oni drugi. Bog moze. On je poslao Arape, Afganistance, Irance, Kurde da se osveti za svo zlo sto je stara kurva Evropa uradila ne samo pravim Srbima nego i onim drugim. Bog gleda odozgo kataklizmu: nestanak Zapada. Do kraja sudjenja tu ce biti Islamska drzava Holandija i serijatski sud.

ODGOVORITE
Name

Đorđe

20.05.2016 15:24

Dobrica Ćosić hvali Radovana.Miloševića je kritikovao i smatrao negativnim likom.Pouzdano govorim što pišem. Konačan Ćosićev stav je bio takav. On je bio otac nacije i ne znam da li mu vjerovati. Karadžića znam. Miloševića nikada nisam uživo sreo. Ako je Dobrica Ćosić u pravu onda ja više ništa ne znam. Znam ustvari RS su stvorili MI golim životima, a u projektu veliki sila i imperijalizmu ,kao najviši stadijum kapitalizma. Pozdrav dobrim ljudima, mada se vjerovatno danas dobri ljudi ne osjećaju da su dobri. Loši misle da su dobri. Ja pozdravljam dobre ljude ,koji misle da to nisu.

ODGOVORITE