U moru nađeni dijelovi olupine aviona

Egipatska mornarica je pronašla delove olupine aviona kompanije Idžipt er, kao i prtljag stradalih putnika, javljaju svetski mediji.

Svijet 20.05.2016 | 12:15
U moru nađeni dijelovi olupine aviona

Iako za sada nema zvaničnih potvrda vlasti, navodi se da su tragovi palog aviona pronađeni na 290 kilometara severno od grada Aleksandrija.

Vojska je navela u saopštenju da je detektovala delove letelice, kao i prtljag putnika, a u toku je potraga za crnom kutijom koja bi mogla da odgonetne misteriju o uzrocima tragedije.

Idžipt er je saopštio da je avionom pilotirao kapetan Muhamed Said Šuker, njegov prvi saradnik bio je kopilot Muhamed Mahmud Ahmed, a letelica je proizvedena 2003. godine.

Kako piše BBC, zasad postoje tri teorije o uzrocima pada aviona među kojima su tehnička greška, problemi u kokpitu i eksplozija u toku leta.

Ipak, najviše stručnjaka za vazušni saobraćaj daje prednost teroriji o eksploziji i teroističkom napadu. Šef Zajednice grčkih kontrolora leta Serafim Petrou rekao je za BBC da se pad dogodio iznenada.

“Iz iskustva mogu reći da ovaj iznenadni nestanak leta znači da je avion eksplodirao u vazduhu ili da se srušio u more. Bez obzira na to šta je bio uzrok, ništa nije ukazivalo na to šta će se dogoditi. Dogodilo se iznenada”, rekao je Petrou.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar